Ο Μπακογιάννης εμμένει στη δημιουργία χώρων χρήσης ναρκωτικών παρά τις συμβουλές της Γιαννάκου

Must Read

Δεν ιδρώνει το αυτί του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, από τις αντιδράσεις της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου (της δικής του παράταξης), αλλά και του ΚΚΕ, αναφορικά με την ύπαρξη και λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) Ναρκωτικών.

Τη… ρύθμιση «θανάτου», λοιπόν, υποστηρίζει με όλο του το είναι όπως φαίνεται ο δήμαρχος, που δήλωσε στον ρ/σ REAL FM ότι «ο Δήμος Αθηναίων θα στηρίξει στην πράξη την υλοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης για τη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) Ναρκωτικών».

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για την ανάλογη προσπάθεια που είχε γίνει και στο παρελθόν στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι παρά τα επιτυχή αποτελέσματα που είχε, δεν συνεχίστηκε. «Το 2013», είπε, «λειτούργησε για δέκα μήνες το πρόγραμμα “Οδυσσέας”. Το πρόγραμμα αυτό κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία εκατό περιστατικά υπερβολικής δόσης. Δηλαδή, έσωσε εκατό ζωές. Συνολικά διαχειρίστηκε πάνω από δυόμισι χιλιάδες ανθρώπους και όλα αυτά με πολύ μικρή εμπειρία, γιατί είχε μόλις ξεκινήσει, σε μόλις δέκα μήνες», τόνισε. Επίσης, υπογράμμισε ότι σήμερα λειτουργούν ΧΕΧ σε 97 πόλεις 11 χωρών, ενώ επισήμανε ότι στη νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται εκτός από τη φιλοξενία τέτοιων χώρων σε κτίρια, να λειτουργούν και αντίστοιχες κινητές μονάδες.

Αποτελέσματα από τις μελέτες αυτών των χώρων δεν υπάρχουν όμως ή δεν είναι ανακοινώσιμα…

Ειδικότερα για τη στήριξη του δήμου, ο κ. Μπακογιάννης ανάφερε ότι έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση για δικές του κινητές μονάδες. Τέλος, σχετικά με τις ενστάσεις που εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, ο δήμαρχος Αθηναίων, είπε: «Είναι δυο διαφορετικές σχολές σκέψης. Προσωπικά θαυμάζω την κ. Γιαννάκου. Τη σέβομαι απεριόριστα. Έχει δώσει έναν μεγάλο αγώνα για τα ναρκωτικά. Η Μαριέττα Γιαννάκου μιλούσε για τα ναρκωτικά όταν όλοι οι άλλοι σιωπούσαν. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, αρχές της δεκαετίας του ’90. Δεν υπάρχει όμως μόνο μια λύση. Δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος, αν θέλεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα των ναρκωτικών. Και είναι λογικό, και νομίζω είναι θεμιτό, όλοι μας να έχουμε όσο γίνεται περισσότερα “εργαλεία”. Να έχουμε όλοι όσο γίνεται περισσότερες δυνατότητες».

Δείτε επίσης: Έρευνα: 8 στους 10 Έλληνες εργοδότες δεν βρίσκουν κατάλληλο προσωπικό να προσλάβουν!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This