Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

Τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείου Λήμνου – Λειτουργεί με μόνο έναν καρδιολόγο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στα όρια της κατάρρευσης είναι το Νοσοκομείο Λήμνου, με ειδικότητες γιατρών, όπως αυτή του καρδιολόγου, να παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις.

Χαρακτηριστικά, σε περιστατικό που καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ασθενής με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα προσήλθε στο νοσοκομείο και ο μοναδικός καρδιολόγος του νοσοκομείου ήταν άρρωστος. Έτσι, ο ασθενής πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να καταφέρει να εξυπηρετηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Την Τετάρτη 22/1 7πμ προσήλθε στο Νοσοκομείο ασθενής με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Δεν υπήρχε καρδιολόγος, γιατί ο μοναδικός γιατρός με οργανική θέση είχε ασθένεια και στην συνέχεια ρεπό. Ήταν ένας Αγροτικός Γιατρός και ένας Γενικός Γιατρός. Ειδοποίησαν ιδιώτη Παθολόγο που έχει σύμβαση με το Νοσοκομείο ο οποίος προσήλθε στο Νοσοκομείο.

Κρίθηκε σκόπιμο να επιληφθεί του περιστατικού Καρδιολόγος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Κλήθηκε Ιδιώτης Καρδιολόγος που έκρινε ότι είναι επείγουσα και αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο με καρδιολογική κάλυψη. Λόγω καθυστέρησης της αεροδιακομιδής από το ΕΚΑΒ (είπαν ότι θα πάρει πάνω από τρεις ώρες), κλήθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο και μετέφερε τον ασθενή.

Δείτε επίσης: ΚΟΚ: Παραμένουν στο 50% τα πρόστιμα, εάν πληρωθούν εγκαίρως – Ποιοι εξαιρούνται

Η μονάδα Τεχνητού Νεφρού στελεχώνεται με έναν Νεφρολόγο που δουλεύει δύο μήνες συνέχεια. 25 ασθενείς κάνουν αιμοκάθαρση.

Αναισθησιολόγος είναι ένας επικουρικούς ιατρός. Έρχεται κάποιες ημέρες ένας Αναισθησιολόγος από άλλα νοσοκομεία για να ξεκουραστεί. Ουσιαστικά δεν λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας. Η επικουρική Αναισθησιολόγος που υποσχέθηκαν δεν έφτασε ποτέ στο νησί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]