Τρίτη 15/6/2021

Επαναλαμβανόμενο το bullying στην 8χρονη! Δύο φορές την έβαλαν να γλείψει την τουαλέτα

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση της 8χρονης που εξαναγκάστηκε από συμμαθητές της να γλείψει μία «τούρκικη» τουαλέτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 8χρονης, το κοριτσάκι είχε πέσει ξανά θύμα bullying με τους συμμαθητές της να έχουν προβεί ξανά στη σοκαριστική αυτή ενέργεια και στο παρελθόν. Αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός πως μετά το συμβάν της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της.

«Ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είπε στο παιδί με οργίλο ύφος “επειδή εσύ έγλειψες σκ@@@, εγώ θα χάσω τη θέση μου”;» φέρεται να είπε ένας δάσκαλος στο κορίτσι σύμφωνα με τον δικηγόρο που πρόσθεσε:

«Επισήμως περιμένουμε σήμερα την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ. Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί. Απλώς επιβεβαίωσαν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα. Μεταφέρουν την άσκηση βίας το ένα στο άλλο.

Το περιστατικό με την 8χρονη έγινε στις 16 Ιανουαρίου, κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου.

Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφήρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό.

Επαναλήφθηκε δεύτερη φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση. Όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα, για να της ανακοινώσει πως “με υποχρέωσαν να κάνω αυτό”. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, το παιδί παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει λέγοντας “γιατί εγώ”; Δεν έχει πάει ακόμη στο άλλο σχολείο, γιατί δεν μπορεί».

Δείτε επίσης: Ο 11χρονος Βασίλης Ντάτης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ