Πέμπτη 17/6/2021

«Καζάνι» η χώρα – «Ψήνονται» 20 νέα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών – Έρχεται νέο κύμα αντιδράσεων

Νέα κέντρα φιλοξενίας ετοιμάζει η Κυβέρνηση και την ερχόμενη Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη, για να συζητήσει τη δημιουργία και χωροθέτηση τους.

Αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει ωστόσο το υπουργείο δεν είναι μόνο που θα γίνουν τα κέντρα, αλλά το πως θα αντιμετωπίσουν τους κατοίκους, καθώς αναμένονται νέες μεγάλες αντιδράσεις.

Όπου ακούστηκε πως θα υπάρξουν κέντρα ο κόσμος ξεσηκώθηκε και αναμένεται νέο κύμα όταν θα ανακοινωθούν επίσημα οι τόποι που σχεδιάζει η κυβέρνηση να εγκαταστήσει τους πρόσφυγες-μετανάστες.

Δείτε επίσης: Αυτοδυναμία φόβου για θερμό επεισόδιο και Μεταναστευτικό

Σύμφωνα με τη Real News, θα πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα έχουν δυναμικότητα από 500 έως και 2.000 θέσεις η καθεμία, ώστε να στεγαστούν συνολικά από 20.000 έως και 25.000 άτομα.

Βασική παράμετρος για την απόφαση που θα ληφθεί είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων πέραν των νησιών…

Έτσι, για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη), δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία), πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα), τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα), τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).

Δείτε επίσης: Σημαντικές μειώσεις! Το νέο ασφαλιστικό «διώχνει» πιλότους, ΟΥΚάδες και καταδρομείς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής