Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Κ. Πιερρακάκης: Αδιαπραγμάτευτο ότι θα σώσουμε τα ΕΛ.ΤΑ

Τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛ.ΤΑ. περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, Μάριου Κάτση και Βασίλη Κεγκέρογλου, στη Βουλή των Ελλήνων: «Το 2014 τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ξεπερνούσαν τα 38.000.000 ευρώ -συσσωρευμένα κέρδη- σε αντίθεση με το 2019, όπου πλέον είχαμε συσσωρευμένες ζημίες, με εκτίμηση ότι θα φτάσουν τα 115.000.000 ευρώ. Άρα ο Οργανισμός έχασε αξία 150.000.000 ευρώ. Ο όμιλος κάθε μήνα έχει έλλειμμα λίγο κάτω από τα 6.000.000 ευρώ».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη απόφαση της κυβέρνησης η διάσωση και η συνέχιση της λειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ. με ένα βιώσιμο σχέδιο το οποίο σύντομα θα ανακοινωθεί. «Πράγματι, το σχέδιο διάσωσης θέλει χρόνο για να καταρτιστεί. Θεωρήστε, όμως, δεδομένο ότι θα καταρτιστεί. Τα ΕΛ.ΤΑ. είναι ένας οργανισμός με 192 χρόνια ζωής, είναι εξίσου αρχαίος με το ελληνικό κράτος και γι’ αυτόν τον λόγο θα τα διασώσουμε».

Αναφορικά με το κλείσιμο των καταστημάτων, ο υπουργός διευκρίνισε ότι είναι αποφάσεις της διοίκησης, που γίνονται σε μια πολύ δυσχερή κατάσταση μέχρι να καταρτιστεί το σχέδιο διάσωσης του οργανισμού.

Δείτε επίσης: Γερό «μπάσιμο» της Vodafone στη μάχη της συνδρομητικής τηλεόρασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ