Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Ιερά Σύνοδος: «Φόνος η έκτρωση, πλήρης και ακέραιος άνθρωπος το έμβρυο από τη στιγμή της σύλληψης»

Την αντίδρασή της κατά των εκτρώσεων εκφράζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, η οποία συνήλθε εχθές, Δευτέρα και σήμερα, Τρίτη, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, αποφάσισε να συγχαρεί την υπουργό Παιδείας για το ότι επανέφερε τον εκκλησιασμό κατά την ημέρα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών. «Η Ιερά Σύνοδος, εκτιμώσα την απόφαση της Υπουργου Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου) ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος».

Δείτε επίσης: Και η κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε: «Δεν είναι και εκτάκτου ανάγκης η κατάσταση στη Λέσβο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ