Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Αφγανός βίασε 14χρονο Αιγύπτιο σε δομή φιλοξενίας! Οι εργαζόμενοι αποκάλυψαν το τραγικό γεγονός

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση του βιασμού ενός ανήλικου Αιγυπτίου από Αφγανό σε δομή φιλοξενίας στην Κορησό της Καστοριάς.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 18χρονος Αφγανός οδήγησε με τη βία τον 14χρονο σε απομονωμένο σημείο της δομής και τον βίασε. Το θύμα καλούσε σε βοήθεια αλλά όσοι μετανάστες αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, δεν ενεπλάκησαν.

Το γεγονός πιθανώς να μην είχε ανακαλυφθεί χωρίς την εγρήγορση και τη στενή
φροντίδα των παιδιών από τους φροντιστές, τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους ψυχολόγους της Δομής. Πράγματι, το 14χρονο παιδί δεν τόλμησε να προβεί σε καταγγελία, αλλά το προσωπικό αντιλήφθηκε, την ίδια μέρα, από ορισμένα λεγόμενα του Αφγανού, ότι κάτι πιθανώς να είχε συμβεί. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πως η κακή συμπεριφορά του εν λόγω ατόμου, είχε ήδη εντοπιστεί, σε βαθμό μάλιστα που είχε ζητηθεί προ διμήνου από την Εισαγγελία, να απομακρυνθεί από τη Δομή, για την προστασία των υπόλοιπων παιδιών.

Η Εισαγγελία και η αστυνομία ενημερώθηκαν άμεσα για το συμβάν και προχώρησαν στην κράτηση του Αφγανού, καθώς και στις δέουσες νομικές διαδικασίες. Το 14χρόνο αγόρι, χάρη στην αμέριστη φροντίδα όλου του προσωπικού συνέρχεται προοδευτικά από τον ψυχικό τραύμα που υπέστη. Δρομολογήθηκε δε η μετακίνηση του σε εξειδικευμένη δομή, όπου φιλοξενούνται παιδιά που έχουν βιώσει ψυχολογικό τραυματισμό.

Να τονίσουμε εδώ ότι οι μετανάστες κράτησαν την ίδια στάση και στις έρευνες της Αστυνομίας, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τη σιωπή τους μια και δεν έδιναν στοιχεία για την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αφγανός έχει απασχολήσει αρκετές φορές τους υπευθύνους της δομής με την επιθετική συμπεριφορά του και έχει ζητηθεί η απομάκρυνσή του, χωρίς όμως να επιτευχθεί.

Δείτε επίσης: Πατέρας με τον ανήλικο γιο του χτύπησαν εργαζομένους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ