Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Επίδομα γέννας 2.000 ευρώ για περίπου 10.000 δικαιούχες οικογένειες!

Σε 7.500 έως 10.000 δικαιούχες οικογένειες αναμένεται να καταβληθεί έως τα τέλη Μαρτίου η πρώτη δόση (των 1.000 από τα συνολικά 2.000 ευρώ) του επιδόματος γέννας.

Την πίστωση για τη δαπάνη εφαρμογής του μέτρου για το 2020, ύψους 123.000.000 ευρώ, ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως έχει κάνει γνωστό η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, η πρώτη δόση του νέου επιδόματος θα αφορά όσους απέκτησαν τέκνο και υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση, για να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα υποβολής των αιτημάτων, στον ιστότοπο του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr).

Διαβάστε επίσης: Μείωση τις ανεργίας κατά 2,1% μέσα σε ένα χρόνο στην Ελλάδα 

Οι αιτήσεις θα γίνονται με διαδικασία αντίστοιχη εκείνης που εφαρμόζεται για το βοήθημα παιδιού, η οποία έχει ως εξής:

  • Το έντυπο της ηλεκτρονικής αίτησης θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του οργανισμού.
  • Οι γονείς θα συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία, όπως ο ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους.
  • Το έντυπο της αίτησης θα είναι δυνατόν να υποβληθεί και στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων.

Στην πλήρη εφαρμογή του μέτρου, η πρώτη δόση του επιδόματος γέννας θα πιστώνεται στον λογαριασμό του/της δικαιούχου στα τέλη του επόμενου μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η δεύτερη δόση θα καταβάλλεται ένα εξάμηνο μετά την ημερομηνία γέννησης του παιδιού.

Σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει δεσμευτεί πως, όταν ολοκληρωθεί το σύστημα μέσω του οποίου η δήλωση γέννησης θα πραγματοποιείται στο μαιευτήριο, η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται αμέσως, χωρίς αιτήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ