Κοίτα ποιοι μιλάνε! Θυμήθηκαν το προσφυγικό οι Γερμανοί – Αφιέρωμα της “FAZ” στο hot spot της Λέρου με αναφορά σε σκάνδαλο

Must Read

Το υποκριτικό ενδιαφέρον τους αποφάσισαν να δείξουν οι Γερμανοί, οι οποίοι μέσω δημοσιευμάτων φαίνεται πως προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους για το Προσφυγικό και αρκούνται μόνο στην κριτική.

Ένα από αυτά τα δημοσιεύματα είναι της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine», στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «πέντε νησιά δεν μπορούν να λύσουν την προσφυγική κρίση ολόκληρης της Ευρώπης», κάνοντας έτσι την αυτοκριτική τους, αλλά χωρίς να επισημαίνουν πως οι Γερμανία δέχεται ελάχιστο αριθμό προσφύγων σε σχέση με τις δυνατότητές της.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το τρίτο πλοίο-γεωτρύπανο, που αγόρασε η Τουρκία (video)

Το γερμανικό δημοσίευμα αναφέρει πως για το γεγονός ότι η Ελλάδα σηκώνει μόνη της το βάρος του Μεταναστευτικού δεν φταίει μόνο η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καταλήξει σε μία κοινή πολιτική ασύλου και μετανάστευσης, και «σκαρφίζονται» ένα σκάνδαλο που, ακόμα κι αν έχει βάση, σίγουρα δεν οφείλεται σε αυτό η λαίλαπα του Προσφυγικού πάνω από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη «FAZ», υπάρχουν στα ελληνικά νησιά, πέρα από τους λαθρεμπόρους που κερδίζουν αδιανόητα ποσά από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, πολλοί λεγόμενοι «ακτιβιστές» και επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν κόλπα για να επωμίζονται εκατομμύρια ευρώ, από εκείνα που η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει διαθέσει προς την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών που κατηγορεί η γερμανική εφημερίδα είναι και κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Επικαλούνται ένα πρόσωπο, το οποίο δεν κατονομάζουν και το οποίο φέρεται ότι τους είπε χαρακτηριστικά: «Πριν από μερικές ημέρες η παράδοση του μεσημεριανού φαγητού περιελάμβανε 3.000 μερίδες κοτόπουλο με ρύζι και δέκα ελιές. Ωστόσο κάθε μερίδα είχε μόλις τέσσερις ελιές. Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά η απάτη γίνεται αισθητή, αν αναλογιστεί κανείς τον συνολικό αριθμό. Πρόκειται για περισσότερες από 18.000 ελιές που έχουν κοστολογηθεί και πληρωθεί από χρήματα Ευρωπαίων φορολογουμένων αλλά δεν έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους. Αλλες φορές πρόκειται για μόλις 50 γραμμάρια ρύζι λιγότερο από όσο προβλέπεται».

Αυτά τα μικρά και μη ορατά κόλπα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, μπορούν να αποφέρουν τεράστια ποσά στους επιτηδείους. Τις καταγγελίες αυτές της «FAZ» τις επεξεργάζεται ήδη η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf), η οποία διερευνά τη χρήση ευρωπαϊκών κεφαλαίων στα ελληνικά νησιά. Το σίγουρο είναι πως το σκάνδαλο αυτό που ισχυρίζεται ότι υπάρχει στα ελληνικά νησιά δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες άφησαν την Ελλάδα έρμαιο στην επέλαση προσφύγων και μεταναστών, αλλά και στις ύπουλες μεθοδεύσεις της Τουρκίας, με σκοπό να πιέζει διπλωματικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This