Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Ρίγη συγκίνησης στον ενταφιασμό των οστών ηρώων του έπους του ’40

Σε ατμόσφαιρα εθνικής συγκίνησης και με τις δέουσες τιμές πραγματοποιήθηκε χθες τελετή ενταφιασμού των οστών 20 ηρώων Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, που ανευρέθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας του 2009 για την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία στο Επος του 1940-1941.

Στην τελετή, χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, παρέστησαν εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, καθώς και εκπρόσωποι της ομογένειας.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι 80 χρόνια μετά τη θυσία τους οι ψυχές των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών θα αναπαυθούν εν ειρήνη και χαιρετίζει τη συνεργασία με την αλβανική πλευρά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στη συνέχιση των εργασιών για την πλήρη εφαρμογή της διακρατικής αυτής συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την ταφή των οστών των «εγκαταλελειμμένων Ελλήνων ηρώων» νεκρών στρατιωτών συνήφθη το 2009. Πρακτικά, ωστόσο, «ξεκλείδωσε» στη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στην Κρήτη τον Νοέμβριο του 2017.

Δείτε επίσης: Μπροστά στα μάτια των καθηγητών ο ξυλοδαρμός του μαθητή στο Βύρωνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ