Ξεκίνησε η διαβούλευση για το φάσμα του 5G στην Ελλάδα – Θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου

Must Read

Στις 10 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που ξεκίνησε σήμερα για το φάσμα των δικτύων 5G στην Ελλάδα. Η διαβούλευση αφορά τη διαδικασία και τους όρους χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης των ραδιοσυχνοτήτων για την ανάπτυξη δικτύων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς, μέσω των οποίων θα παρέχονται ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων.

Το βασικό θέμα, που τίθεται σε διαβούλευση, είναι η φασματική περιοχή και εξετάζεται η χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες: 700MHz, 3400-3800MHz και 26GHz, που έχουν χαρακτηριστεί ως πρωτοπόρες για την ανάπτυξη δικτύων 5G, και 2GHz, όπου το 2021 λήγουν τα χορηγηθέντα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.

Δείτε επίσης: Ελβετικό stop στο 5G μέχρι ν’ αποδειχθεί ασφαλές!

Συγκεκριμένα, προτείνεται 15ετής διάρκεια για όλα τα δικαιώματα χρήσης, με δυνατότητα παράτασης. Η ΕΕΤΤ προκρίνει ως διαδικασία χορήγησης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων τη δημοπρασία πολλαπλών γύρων, με διαδοχικά αυξανόμενο τίμημα, κατά την οποία φάσμα διαφορετικών ζωνών μπορεί να χορηγηθεί παράλληλα ή σειριακά.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι, στις παράλληλες διαδικασίες η χορήγηση φάσματος πραγματοποιείται την ίδια ημέρα και ταυτόχρονα για όλες τις ζώνες, ενώ στις σειριακές το φάσμα κάθε ζώνης χορηγείται εντός της ίδιας ημέρας, αλλά με σειρά που ορίζει η ΕΕΤΤ.
Επίσης, ως μέσο διαφύλαξης του ανταγωνισμού και προκειμένου να αποτραπεί η υπερβολική συγκέντρωση φάσματος από έναν πάροχο, προτείνεται η επιβολή συγκεκριμένων ανώτατων ορίων κατοχής φάσματος ανά ζώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This