Και οι παντρεμένοι έχουν… dating apps! Υψηλά τα ποσοστά των συζύγων που κάνουν «ηλεκτρονικές» απιστίες

Must Read

Ανεξέλεγκτη είναι η χρήση των εφαρμογών στα κινητά, που σκοπό έχουν τις γνωριμίες και τα ερωτικά ραντεβού (dating apps), ενώ εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών είναι παντρεμένοι!

Η έρευνα, με θέμα την εύρεση συντρόφου στην εποχή των dating apps, έγινε από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών και διαπιστώθηκε ότι το 55% των ερωτηθέντων έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία φορά μια τέτοια εφαρμογή, έστω από περιέργεια, το 42% έχει βγει ραντεβού με άτομο που γνώρισε μέσω της εφαρμογής, ενώ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις προχώρησε και σε… σεξουαλική επαφή, με τα συγκεκριμένα ποσοστά να δείχνουν ανοδική τάση!

Στην έρευνα, η οποία έγινε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Pollfish», συμμετείχαν 600 άνδρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ηλικιακές ομάδες (18-24 ετών, 25-34 ετών, 35-44 ετών, 45-54 ετών, 54 ετών και άνω).

Όπως επισημαίνει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών: «Έξι στους δέκα έγγαμους άνδρες και τέσσερις στις δέκα έγγαμες γυναίκες έχουν επισκεφτεί τις σελίδες γνωριμιών του διαδικτύου, για να ξεφύγουν από την κανονικότητα και την ασφάλεια του ασφαλιστικού συμβολαίου και από την άνεση των οριοθετημένων απολαύσεων, που επιβάλλει ο γάμος και η μακροχρόνια συμβίωση».

Όπως, μάλιστα, αναφέρει «οι επισκέπτες των σελίδων αυτών απιστούν ακόμη και στις… ίδιες τις σελίδες, αφού διαγράφονται πολύ γρήγορα, για να ξαναγραφτούν ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα τους προκαλέσει μια άλλη περιπέτεια σε μια άλλη εφαρμογή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άνοδος της επισκεψιμότητας του πορνογραφικού site Pornhub κατά 20% στις 13/3/2019, όταν και οι εφαρμογές Facebook και Instagram αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης παγκοσμίως, κάτι που καταδεικνύει τον πραγματικό λόγο, που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Και συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι «οι εφαρμογές γνωριμιών είναι, αναμφισβήτητα, ένα “εργαλείο”, με τη βοήθεια του οποίου “σκανάρουμε” το άτομο που μας ενδιαφέρει, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια σχέση μαζί του. Και όχι, δεν είναι μόνο για γάμο, ούτε είναι μόνο για τους ντροπαλούς, εσωστρεφείς και λιγότερο εμφανίσιμους».

Πρωταθλητές οι άνδρες

«Η έρευνά μας έδειξε ότι… πρωταθλητές στη χρήση τέτοιων εφαρμογών αποδεικνύονται οι άνδρες, οι οποίοι σε ποσοστό 62% τις έχουν χρησιμοποιήσει, με τις γυναίκες ακόμη να δείχνουν σαφώς μικρότερο ενδιαφέρον (47%)», λέει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Χρήστος Φλιάτουρας.

«Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει, όμως, είναι ο μικρός βαθμός προσκόλλησης στο διαδικτυακό φλερτ, καθώς η ισχυρή πλειοψηφία των συμμετεχόντων (64%) δεν χρησιμοποιεί σταθερά τις εφαρμογές, προτιμώντας να τις εγκαθιστά και να τις απεγκαθιστά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως και από απογοήτευση για τα αποτελέσματά τους. Οι κυρίες συνεχίζουν να είναι πιο επιφυλακτικές στο να βγουν και να γνωρίσουν άτομα με αυτόν τον τρόπο, αν και συμφωνούν με τους κυρίους ότι δεν είναι απίθανο δυνητικά να προχωρούσαν σε σύναψη σχέσης μέσω dating app (45% και για τα δυο φύλα)», σχολιάζει ο ίδιος.

Ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Γεώργιος Παπαθανασίου εξηγεί: «Πριν από την εποχή της εικόνας και της εικονικότητας, οι άνθρωποι φαντάζονταν το ταίρι τους. Τώρα το βλέπουν τόσο πολύ, που ούτε να το φανταστούν, ούτε να το ξαναδούν θέλουν, με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένα πολύ μικρό ποσοστό βρίσκει, όντως, το ταίρι του και καταλήγει και σε γάμο. Η πλειοψηφία, όμως, των ερωτηθέντων βλέπει με καχυποψία την πιθανότητα να κάνει σοβαρή σχέση μέσα από τα δίκτυα αυτά, αφού ο καθένας ξέρει πως ο απέναντί του είναι ύποπτος για… απελπισμένη μοναξιά και βουλιμική διάθεση για αμαρτίες. Τα ψεύτικα προφίλ, οι ναρκισσιστικές φωτογραφίες, τα κλασικά στερεότυπα, που κάνουν τον ερωτικό λόγο να θέλει να πνιγεί, πριν, καν, ξεστομιστεί, από βαρεμάρα».

Το 55% των εγγάμων ανδρών και το 42% των εγγάμων γυναικών έχουν συναντηθεί με τους εικονικούς συνομιλητές και για… άλλες ζωντανές συνομιλίες, συνήθως για την πολιτική ζωή της χώρας, τις συγκρούσεις στο Αιγαίο και τα εθνικά ζητήματα, που είναι φλέγοντα για όλους τους πολίτες της χώρας. Όταν εξαντλούν τα κοινωνικά θέματα, εξερευνούν το σεξ, που το κάνουν πλέον από συνήθεια, αφού, με την ευκολία που το βρίσκουν, τόσο γρήγορα το παρατάνε!

«Οι άνδρες επισκέπτες της πλατφόρμας, πάντως, φαίνεται ότι είναι πιο… βουλιμικοί στην αλλαγή συντρόφων, αφού κάποιοι αναφέρουν πως άλλαζαν σύντροφο καθημερινά, ενώ οι γυναίκες μια φορά τον μήνα», υπογραμμίζει ο Δρ. Κωνσταντινίδης.

Οι νέοι απέχουν

Οι πιο συχνοί χρήστες των σελίδων αυτών είναι ηλικίας από 35 έως 44 χρόνων, ενώ στις ηλικίες των 18 έως 24 οι χρήστες είναι σπάνιοι, δεδομένο που δείχνει ότι οι νέοι εξακολουθούν να βρίσκουν συντρόφους στην πραγματική κοινωνία και όχι στην εικονική.

«Ενώ θα περίμενε κανείς τη νέα γενιά –που είναι συνδεδεμένη με τα κινητά και τις οθόνες– να περιδιαβάζει τις ιστοσελίδες αυτές, συμβαίνει το αντίθετο. Πιθανόν, γιατί τα νέα παιδιά έχουν μεγάλες παρέες και είναι πιο κοινωνικά σε σχέση με τους γονείς, που ζουν κλεισμένοι στα διαμερίσματα της μοναξιάς και της γκρίνιας», καταλήγει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η διαβούλευση για το φάσμα του 5G στην Ελλάδα – Θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This