Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Το τέρας της γραφειοκρατίας «κατάπιε» το αποκριάτικο χωριό στη Θεσσαλονίκη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η γραφειοκρατία έβαλε «στοπ» στα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αφορούσαν τη μετατροπή της πλατείας Δικαστηρίων, πάνω από την οδό Εγνατία, σε «Αποκριάτικο χωριό», ως συνέχεια του Χριστουγεννιάτικου. Πλέον, επόμενος στόχος της διοίκησης Ζέρβα είναι να υλοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, που θα σχετίζονται με τις ημέρες του Πάσχα.

Προσφάτως, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε ανακοινώσει ότι η πλατεία Δικαστηρίων -μια περιοχή που είχε στιγματιστεί από την ύπαρξη παραβατικών στοιχείων- θα «ζωντανεύει» σε τακτά χρονικά διαστήματα με καλές χρήσεις του χώρου, που θα σχετίζονται με αγορές, δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Δείτε επίσης: Μοναστηρίου: Τον μαχαίρωσαν, όταν αντιστάθηκε στη ληστεία! (video)

Στόχος της κεντρικής διοίκησης είναι «να πάρει πίσω η Θεσσαλονίκη τις εγκαταλειμμένες γωνιές που είχαν κακές χρήσεις, με συχνά φαινόμενα παραβατικότητας», δημιουργώντας δράσεις για παιδιά και νέους.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε δράσεις για την Αποκριά και την περίοδο του Καρναβαλιού, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαδικασίες, υπάρχει καθυστέρηση στη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας κάθε φύσεως ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, συνεργεία του δήμου αναμένεται να ανακατασκευάσουν τα «σπίτια», που υπάρχουν στην πλατεία Δικαστηρίων από την χριστουγεννιάτικη περίοδο. Οι εν λόγω κατασκευές θα παραμείνουν στο σημείο, διότι το κόστος μεταφοράς τους είναι ιδιαίτερα υψηλό. Τα συνεργεία του δήμου, λοιπόν, θα βάψουν και θα ομορφύνουν τα «σπίτια» με ουδέτερα χρώματα, προκειμένου να ταιριάζουν με τον χώρο και να μπορούν να αξιοποιηθούν σε κάθε δράση που θα λάβει χώρα στο μέλλον. Πηγές του κεντρικού δήμου ανέφεραν ότι το εγχείρημα των «Μαγεμένων Γιορτών» αγαπήθηκε από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και, για τον λόγο αυτόν, η πρόθεση αξιοποίησης της πλατείας παραμένει αμετάβλητη.

Δείτε επίσης: Αστυνομικοί σε Ζέρβα: Καλύτερη η Αριστοτέλους, αλλά η εγκληματικότητα μεταφέρθηκε στον ΟΣΕ

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ