Δευτέρα 14/6/2021

Κωπηλάτης κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο γιατί βγήκε με μποφόρ στη θάλασσα

Ένας 43χρονος κωπηλάτης στην Άνδρο ο οποίος αγνόησε τις προειδοποιήσεις των Αρχών για την κακοκαιρία και βγήκε στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει, βρίσκεται αντιμέτωπος με τσουχτερό πρόστιμο.

Συγκεκριμένα ο 43χρονος πήρε τη σανίδα του και βγήκε… βόλτα στη θαλάσσια περιοχή Κυπρί της Ανδρου, την ώρα που έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ! Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών παρά τις προσπάθειές του δεν μπορούσε να προσεγγίσει την ακτή, αφού ο αέρας και τα κύματα τον «τραβούσαν» πάλι μέσα!

Έτσι βλέποντας ότι ήταν αδύνατο να καταφέρει μόνος του να βγει από τη θάλασσα αναγκάστηκε να καλέσει σε βοήθεια. Στο σημείο κατέφθασε αμέσως περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος, το πλήρωμα του οποίου περισυνέλεξε τον απερίσκεπτο κωπηλάτη και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Γαυρίου.

Σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων από το τοπικό λιμεναρχείο, από το οποίο εκδόθηκε και του επιδόθηκε η σχετική παράβαση σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Λιμένος. Τις επόμενες ημέρες ο κωπηλάτης, ο οποίος μάλλον θα το σκεφτεί καλύτερα την επόμενη φορά που θα θελήσει να βγει στα ανοιχτά, αναμένεται να κληθεί σε απολογία από το τοπικό λιμεναρχείο.

Πρόστιμο προς τον 43χρονο δεν έχει ακόμα επιβληθεί, καθώς η επιβολή του ή μη θα κριθεί από αυτά που θα υποστηρίξει στην απολογία του. Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού με σχετική διαταγή του προς τα κατά τόπους λιμεναρχεία είχε ζητήσει στις 22/1 την εφαρμογή των σχετικών κανονισμών Λιμένα και διάθεσης μέσων σε τρίτους, που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων και προσωπικού σε επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών.

Δείτε επίσης: Μυρίζει… διαπλοκή το ναυάγιο του «Sea Diamond»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ