Τρίτη 22/6/2021

«Αγία Φιλοθέη: Η Κυρά των Αθηνών» – Επετειακή εκδήλωση τής AHEPA Ψυχικού

Επετειακή εκδήλωση εις μνήμην της «Κυράς των Αθηνών», Αγίας Φιλοθέης (1522-1589), διοργανώνει το «Saint Filothei» AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) Chapter HJ – 40 Ψυχικού, σε συνεργασία με τον ιστορικό «Σύλλογο των Αθηναίων» και το «Σύλλογο Φίλων Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους», σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:30 στην Οικία της Αγίας (Αρχοντικό Μπενιζέλων, οδός Ανδριανού 96, Πλάκα).

Για τη ζωή και το έργο της Αγίας Φιλοθέης και την Αθήνα της εποχής της θα μιλήσουν: o Αντιδήμαρχος – Αναπληρωτής Δημάρχου Αθηναίων και Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων, Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, και η Συντηρήτρια Έργων Τέχνης και Αγιογράφος, Ειρήνη Σιμιγδαλά.

Επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους θα αποδώσουν Ιεροψάλτες – μέλη του «Εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως», υπό τη χοραρχία του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Δημοσθένη Παϊκοπούλου.

Είσοδος Ελεύθερη

* Η AHEPA είναι μία οργάνωση αφοσιωμένη στο να προάγει ελληνικά θέματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Με περισσότερα από 40.000 μέλη έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν ιατρικές έρευνες στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

Αγία Φιλοθέη

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ