Δευτέρα 14/6/2021

Ήχησαν δυνατά οι… καμπάνες για κίνηση στους λεωφορειόδρομους – Μόνο τον Ιανουάριο 1.050 πρόστιμα!

Κατακόρυφη η αύξηση των κλήσεων που κόβονται σε οδηγούς που επιμένουν να κινούνται παράνομα στις λεωφορειολωρίδες, η οποία, μάλιστα, ξεπέρασε το 1.300%! 

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., όπου επισημαίνεται πως «η συνεργασία και η εντατικοποίηση των δράσεων της Τροχαίας και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.) για τις Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (Α.Λ.Λ.) αποδίδει απτά αποτελέσματα», δίνονται αναλυτικά στοιχεία, όπου τον Ιανουάριο του 2020, έναντι του Ιανουαρίου του 2019, είχαμε τις εξής σημαντικές διαφοροποιήσεις:

  • αυξήθηκαν σε ποσοστό 1.324% οι βεβαιωθείσες παραβάσεις σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων. Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 1.046 παραβάσεις, έναντι 79 τον Ιανουάριο 2019, με το μέσο όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 377 παραβάσεις,
  • αυξήθηκαν σε ποσοστό 317% οι φωτογραφικές κλήσεις από τις κάμερες καταγραφής παραβάσεων του Ο.Α.Σ.Α. Συγκεκριμένα ελήφθησαν 257 φωτογραφικές κλήσεις, έναντι 81 τον Ιανουάριο 2019, με τον μέσο όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 132 φωτογραφικές κλήσεις.

«Οι Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (Α.Λ.Λ.) έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για το λόγο αυτό οι παραβάσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά. Οι έλεγχοι και η δραστηριότητα των Υπηρεσιών θα συνεχιστούν», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Τροχαίο στον Κηφισό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ