Συγκλονισμένος ο ιατροδικαστής: «Πρώτη φορά είδα τέτοια κακοποίηση στο 11μηνο βρέφος!»

Must Read

Τραγικές -με όλη τη σημασία της λέξης- ήταν οι διαπιστώσεις που έκανε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το 11 μηνών βρέφος των Σύρων, που διαπιστώθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ο Σ. Μπουζιάνης δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη ότι πρώτη φορά είδε τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικίαΜάλιστα, μίλησε για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», κάνοντας το πανελλήνιο να ανατριχιάσει…

To θετικό, που προέκυψε από τα τελευταία στοιχεία, είναι πως η κάκωση δεν έχει προέλθει από βιασμό, τουλάχιστον όχι από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο. Αυτά αποκάλυψε με βεβαιότητα αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή. Έτσι απομακρύνεται η εκδοχή του βιασμού και ενισχύεται αυτή της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Εξάλλου, ο ιατροδικαστής ανέφερε πως βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων τα οποία θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του βρέφους.

Όσο για τα δυο αδέλφια του βρέφους, το οποίο μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο νοσοκομείο, οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν σημάδια κακοποίησης, ωστόσο τα παιδιά του ζευγαριού και ένα ακόμα, που διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα, παραμένουν υπό νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Ο ιατροδικαστής διέψευσε την πληροφορία για εγκεφαλίτιδα, αναφέροντας πως το βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία, ενώ επισήμανε ότι τα ακριβή αίτια θανάτου «δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα».

Ωστόσο, οι γονείς αρνούνται πεισματικά την κακοποίηση, με τη μητέρα να σημειώνει πως  έκανε κλύσμα στο βρέφος και αυτό είναι που εντόπισε ο ιατροδικαστής. Αυτή είναι μία εκδοχή, που οι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων δέχονται ως πιθανή.

Δικηγόρος Σύρων γονιών: Καμία κακοποίηση

Ο δικηγόρος των Σύρων γονέων, Α. Μπάκρι, μιλώντας επίσης σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», υποστήριξε ότι το μωρό δεν υπέστη κακοποίηση, ενώ απέδωσε τις κακώσεις που βρέθηκαν στα υπόθετα, που του είχαν συνταγογραφηθεί για τη θεραπεία από ίωση.

Ο κ. Μπάκρι σημείωσε ότι οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως το παιδί είχε πρόβλημα από τη γέννησή του και παρουσίαζε επιληπτικές κρίσεις, ενώ συγχρόνως ενημέρωσε ότι το παιδί θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή, που θα ορίσει η οικογένεια.

Στο τέλος ανέφερε πως θα ζητήσει την άμεση απελευθέρωση του πατέρα, καθώς δεν προκύπτουν, όπως είπε, κατηγορίες σε βάρος του.

Δείτε επίσης: Αποκαλυπτική η κατάθεση της μητέρας της 27χρονης βρεφοκτόνου: «Άφησε το μωρό και γύρισε σπίτι να ξαπλώσει»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This