Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Ο Δήμος Αλίμου ετοιμάζεται να «διώξει» εκατοντάδες βιοτέχνες επειδή… ενοχλούν

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους μικρομεσαίους βιοτέχνες της χώρας το σχέδιο της δημοτικής αρχής Αλίμου για πιθανή απομάκρυνση εκατοντάδων επιχειρήσεων από την περιοχή, ενέργεια που απειλεί την ίδια την επιβίωσή τους.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλίμου προτάθηκε η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που μπορεί να καταλήξει σε απομάκρυνση από την περιοχή διάφορων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως συνεργεία, πλυντήρια αυτοκινήτων, βενζινάδικα και ΚΤΕΟ, με την αιτιολογία της όχλησης των κατοίκων.

Δείτε επίσης: Θα τρελαθούμε! Εκκλησία της Νέας Σμύρνης καλεί τον κόσμο να γνωρίσει το Ισλάμ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας δήμος σχεδιάζει να απομακρύνει επιχειρήσεις από τα όριά του. Ανάλογη απόφαση είχε λάβει και ο Δήμος Πεύκης, με τις θιγόμενες επιχειρήσεις να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου τελικά δικαιώθηκαν. Σε δημοσιογραφικό γεύμα τα μέλη του Δ.Σ. του ΒΕΑ υπογράμμισαν ότι το ΣτΕ έχει κρίνει πως η άδεια λειτουργίας μιας επιχείρησης αποτελεί εμπράγματο δικαίωμα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ήδη το ΒΕΑ παίρνει τα μέτρα του και στον Άλιμο, ζητώντας ακριβή ενημέρωση για το είδος, το μέγεθος και τον βαθμό όχλησης των επιχειρήσεων, ενώ σχεδιάζει τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο.

Πέρα απ’ αυτό, μεγάλο αγκάθι για χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις παραμένει το ότι δεν έχει γίνει ο διαχωρισμός ΑΦΜ της ατομικής επιχείρησης από τον ΑΦΜ του φυσικού προσώπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ