Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Επίδομα γέννας: Εγκρίθηκαν 1.500 αιτήσεις την πρώτη μέρα – Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι

Με ελάχιστα προβλήματα τέθηκε από χθες το πρωί σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα (epidomagennisis.gr) για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του νέου επιδόματος γέννας. Όπως έχει κάνει γνωστό η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η καταβολή της πρώτης δόσης των 1.000 ευρώ (από το σύνολο των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση) θα καταβληθεί στις 31 Μαρτίου και θα καταβληθεί σε όσες οικογένειες πληρούν τις προϋποθέσεις λήψης του και απέκτησαν τέκνο μέσα στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, χθες, από τις 9 έως τις 10.30 το πρωί, δηλαδή μέσα σε μόλις μιάμιση ώρα, την επισκέφτηκαν 405 άτομα. Ο αριθμός των επισκέψεων στην πλατφόρμα αυξήθηκε όσο περνούσε η ώρα. Έτσι, συνολικά, έως αργά το απόγευμα είχαν γίνει πάνω από 2.000 αιτήσεις και είχαν εγκριθεί περίπου 1.500.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο κατασκευαστής των πρώτων ελληνικών όπλων στη μεταπολίτευση, Σωτήρης Σοφιανόπουλος

Εκτιμήσεις

Με βάση τις εκτιμήσεις αναμένεται έως το τέλος του μήνα να συμπληρωθούν από 7.500 έως και 10.000 αιτήσεις. Η ετήσια δαπάνη που έχει προϋπολογιστεί για το επίδομα γέννας ανέρχεται σε 123.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος υποβάλλεται είτε στη διαδικτυακή πλατφόρμα που άνοιξε από χθες είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης που λειτουργεί πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας.

Η υποβολή της αίτησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο TAXISnet. Απαραίτητα πρέπει να δηλώνονται ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού, η διεύθυνση κατοικίας της μητέρας, η ηλεκτρονική διεύθυνση (email), ο τηλεφωνικός αριθμός της και το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού.

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! «Θρίλερ» με πειρατεία πλοίου ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο της Γουινέας – Απήγαγαν εννέα άτομα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ