Απίστευτο! Και η Κρήτη στον «πυρετό» του… dr Google

Must Read

Ούτε η Κρήτη της παράδοσης δεν γλύτωσε από την… γοητεία της Google καθώς όλο και περισσότεροι Κρητικοί ζητάνε συμβουλές και κάνουν ερωτήσεις σχετικά με θέματα υγείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρης Βαβουρανάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σήμερα σχεδόν όλοι, περίπου το 85%, από τους ασθενείς μας έχουν επισκεφτεί τον “dr. Google” πριν από την πρώτη επίσκεψή τους στον γιατρό».

Όμως το ίντερνετ, όπως και κάθε τομέας της ζωής, έχει και τη σκοτεινή του πλευρά, με τον κίνδυνο να καραδοκεί αν ο ασθενής παρασυρθεί από θαυματουργές υποσχέσεις ή λανθασμένες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Έγγραφο-σοκ στη Βουλή: Χιλιάδες οι καταγγελίες (13.786) για κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας την τελευταία τριετία

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, «παρόλο που υπάρχουν αξιόλογες ιατρικές σελίδες, εμφανίζεται ένας μεγάλος αριθμός από sites που παραπληροφορούν τον πολίτη, ο οποίος αναζητά λύσεις σε θέματα υγείας. Οι “μαρτυρίες ασθενών”, οι “νέες πρωτοποριακές θεραπείες”, τα “θαυματουργά φάρμακα” τις περισσότερες φορές δημιουργούν εσφαλμένες απόψεις και οδηγούν σε επικίνδυνες επιλογές, αλλάζοντας ουσιαστικά την πρόγνωση. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως κανένα ιατρικό site, όσο επίσημο και αναγνωρισμένο κι αν είναι, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον γιατρό μας», προειδοποιεί ο κ. Βαβουρανάκης.

Παρ’ όλα αυτά, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, «η διαδικτυακή αναζήτηση μπορεί να βοηθήσει στην προαγωγή της υγείας, όταν περιορίζεται στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίησή μας απέναντι σε προβλήματα και καταστάσεις που πιθανόν θα περνούσαν απαρατήρητα», με τον ίδιο ωστόσο να επισημαίνει ότι πρέπει πάνω απ’ όλα οι χρήστες να δίνουν έμφαση στην αξιοπιστία και στην εγκυρότητα της εκάστοτε πηγής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This