18-9-2020

Δέσμευση Κεφαλογιάννη: Θα δοθούν κονδύλια στον ΟΑΣΘ για αποκατάσταση των βλαβών

Την εκτίμηση ότι τις επόμενες μέρες θα βγει από το Ελεγκτικό Συνέδριο θετική απόφαση για το θέμα της συνεργασίας του ΟΑΣΘ και των ΚΤΕΛ, ώστε 100 λεωφορεία να τεθούν σε κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη εντός του Μαρτίου, εξέφρασε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες θα βγει απόφαση, θα είναι θετική, με αποτέλεσμα περίπου 100 λεωφορεία, μέσα από τη συνεργασία που έχουν κάνει ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ, να έρθουν στην κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη. Εφόσον είναι θετική η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το χρονοδιάγραμμα είναι εντός του Μαρτίου να έχουμε τα καινούργια λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ζέρβα, συναντήθηκε με στελέχη της διοίκησης του ΟΑΣΘ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στα γραφεία του οργανισμού, ο κ. Κεφαλογιάννης έδωσε σαφείς οδηγίες προς τη διοίκηση για το θέμα των ακινητοποιημένων λεωφορείων, προκειμένου να «τρέξουν» πολύ γρήγορα την αποκατάσταση των βλαβών. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, τρέχουν οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συντήρηση του υπάρχοντος στόλου, ο οποίος, δυστυχώς, είναι «γερασμένος».

Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος Αλίμου ετοιμάζεται να «διώξει» εκατοντάδες βιοτέχνες επειδή… ενοχλούν

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι, εφόσον χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση, είτε για τα ανταλλακτικά, είτε για οποιεσδήποτε άλλες εργασίες για τα οχήματα που έχουν πρόβλημα, από το υπουργείο θα υπάρξει όποια βοήθεια χρειαστεί. Το ποσό που θα διατεθεί, θα γίνει γνωστό όταν το υπουργείο Μεταφορών έχει όλα τα στοιχεία στα χέρια του.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε: «Το επίπεδο, ενώ είχε βελτιωθεί, δεν είναι στην κατάσταση στην οποία θα θέλαμε. Τους επόμενους μήνες, με τις ενέργειες που θα γίνουν, σε συνεργασία με τη διοίκηση και από πλευράς μας θα υπάρχει όποια βοήθεια χρειαστεί, νομίζω ότι η εικόνα της πόλης θα αλλάξει».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ