Βρόμικα παιχνίδια του Ράμα στη μνήμη Κατσίφα

Must Read

Βρόμικο παιχνίδι στη μνήμη του δολοφονημένου από τις ειδικές δυνάμεις RENEA της αστυνομίας του αλβανικού καθεστώτος Ελληνα Βορειοηπειρώτη ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, το 2018, ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό του, τους Βουλιαράτες, παίζει η κυβέρνηση Ράμα με τη διαρροή, προ ολίγων ημερών, στον αλβανικό Τύπο στοιχείων από το «υπόμνημα» (πόρισμα) των ιατροδικαστών της αλβανικής αστυνομίας για τις συνθήκες θανάτου του.

Κατά την άποψη των εντεταλμένων -υπαλληλικών οργάνων της αστυνομίας που τον σκότωσε- ιατροδικαστών, ο τελευταίος Βορειοηπερώτης μάρτυρας ομογενής «αυτοκτόνησε», ενώ ήταν περικυκλωμένος από το ειδικό αστυνομικό απόσπασμα που είχε σταλεί εκεί, με εντολή της κυβέρνησης, για να τον εξοντώσει.

Σχετικό δημοσίευμα και αντίστοιχη ανάρτηση εμφανίστηκαν ταυτόχρονα το περασμένο Σάββατο (15/2) στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα (και ιστοσελίδα) «Shqiptarja.com» (σ.σ.: και τα δύο μέσα ανήκουν στον ίδιο φιλοκυβερνητικό όμιλο και έχουν το ίδιο όνομα) περίπου στις 13.00 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει λίγη ώρα αργότερα μία δήθεν «διάψευση» από την Εισαγγελία Αργυροκάστρου.

Η οποία διάψευση δεν αφορούσε την ύπαρξη του συγκεκριμένου υπομνήματος, αλλά ανέφερε απλώς ότι δεν πρόκειται για το «επίσημο πόρισμα» το οποίο αναμένεται να εκδώσει προσεχώς (πότε;) η Εισαγγελία Αργυροκάστρου.

Κατευθυνόμενο δημοσίευμα

Το όλο σκηνικό παίχτηκε σε ώρα κατά την οποία οι υπηρεσίες «ατονούν» λόγω του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα των ιατροδικαστών-εμπειρογνωμόνων της Αστυνομίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μετά την ανταλλαγή των πρώτων πυροβολισμών, παγιδευμένος όπως ήταν από τις ειδικές δυνάμεις πίσω από χαλάσματα για την προστασία του, σε ένα ύψωμα έξω από το χωριό, έστρεψε τελικά το όπλο που κρατούσε εναντίον του και αυτοκτόνησε..!

Στο κείμενο του δημοσιεύματος αναφέρεται: «Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο άνθρωπος που στις 28 Οκτωβρίου 2018, την ημέρα των πεσόντων της Ελλάδας (;), πυροβόλησε με ριπές Καλάσνικοφ κατά της αλβανικής αστυνομίας στο χωριό Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, προκύπτει να μην έχει σκοτωθεί από τις δυνάμεις RENEA, αλλά να έχει αυτοκτονήσει. Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν οι εμπειρογνώμονες ιατροδικαστές της επιστημονικής αστυνομίας (σ.σ.: έτσι αποκαλείται η ιατροδικαστική υπηρεσία της αλβανικής αστυνομίας), ο εισαγγελέας βαρέων εγκλημάτων Νιαζί Σεφέρι και οι εισαγγελείς της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αργυροκάστρου, όπου ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί από τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους».

Δείτε επίσης: O wannabe εκδότης με τις… άκρες!

Αυτοπυροβολήθηκε δύο φορές!

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση του ιατροδικαστή, που παραθέτει η εφημερίδα, «από την ιατροδικαστική εξέταση στο σώμα του θύματος προέκυψε ότι ο Κατσίφας δέχτηκε δύο σφαίρες, μία κάτω από το σαγόνι, όπου το τραύμα ήταν διαμπερές με είσοδο από κάτω και τροχιά προς τα πάνω, και μία άλλη στο μέρος του στήθους».

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και τα συμπεράσματα των ερευνών, στον φάκελο της υπόθεσης -κατά το δημοσίευμα- οι εισαγγελείς «ομολογούν» (!) ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε, καθώς η σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι προήλθε από όπλο εξ επαφής.

«Ο Κατσίφας περικυκλώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις RENEA, σε μια ορεινή περιοχή έξω από το χωριό Βουλιαράτες. Οντας υπό την πίεση της αστυνομίας και μη θέλοντας να παραδοθεί, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από τις ντουντούκες των διαπραγματευτών της RENEA, πυροβόλησε τον εαυτό του, προκαλώντας αυτοκτονία. Οι εισαγγελείς, ερμηνεύοντας τα στοιχεία που βρήκαν, σημειώνουν ότι το θύμα δέχτηκε και τις δύο σφαίρες από το αυτόματο όπλο Καλάσνικοφ που έφερε μαζί του. Κατά τους ανακριτές, η δεύτερη σφαίρα προήλθε από το ίδιο όπλο. Ο πυροβολισμός (σ.σ.: της δεύτερης σφαίρας) έγινε πολύ γρήγορα, γεγονός που οφείλεται στη βαρύτητα του δαχτύλου πάνω στη σκανδάλη».

Επίσης, στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι «στον τόπο του συμβάντος δεν έχουν βρεθεί κάλυκες από τα όπλα της αστυνομίας, ενώ πολύ κοντά στη σορό του Κατσίφα βρέθηκαν το αυτόματο όπλο και μερικοί κάλυκες που εκτοξεύτηκαν ακριβώς από αυτό». Σημειώνεται ότι τους επόμενους μήνες η Εισαγγελία Αργυροκάστρου θα λάβει την τελική απόφαση, ζητώντας από το δικαστήριο να κλείσει την υπόθεση, αφού πρόκειται για αυτοκτονία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This