Πέμπτη 17/6/2021

Ιερόσυλοι λεηλάτησαν εκκλησία στη Λάρισα – Έκλεψαν εννέα εικόνες αγίων

Στόχος ιεροσύλων γίνονται το ένα μετά το άλλο τα ξωκλήσια στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, με τους δράστες να αρπάζουν πολύτιμα θρησκευτικά αντικείμενα. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στο εκκλησάκι του αγίου Αθανασίου, στο χωριό Χειμάδι Τεμπών.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στους αστυνομικούς ο εφημέριος του χωριού, άγνωστοι αφαίρεσαν εννέα εικόνες αγίων, οι οποίες ήταν άγνωστης χρονολογίας και αξίας. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν οι ίδιοι που είχαν αρπάξει δύο εικόνες του 19ου αιώνα από τα ξωκλήσια του αγίου Αθανασίου και του αγίου Νικολάου στον Πυργετό Λάρισας, σε «επιδρομές» που έγιναν στο διάστημα μεταξύ 14 και 24 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης: Πάτρα: Το δραματικό 24ωρο του 40χρονου που είναι στην απομόνωση λόγω κορωνοϊού (video)

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ιερόσυλοι κατάφεραν να εισβάλουν στο ξωκλήσι, μια και ήταν κλειστό από την Πρωτοχρονιά.

Πήγαν να κλέψουν και την καμπάνα

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τις δύο εισβολές σε ναούς, που έγιναν τον Δεκέμβριο, πριν από δέκα ημέρες στο μετόχι της μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην περιοχή Ρεματιά των Φαρσάλων, σημειώθηκε μια πρωτοφανής λεηλασία. Συγκεκριμένα, άγνωστοι διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του ναού και άρπαξαν ιερά αντικείμενα που χρονολογούνται το 1900.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν τρία μπρούντζινα μανουάλια βάρους περίπου 30 κιλών το καθένα, ένα μπρούντζινο δισκοπότηρο και ένα επάργυρο άγιο ποτήριο. Μάλιστα, οι ιερόσυλοι προσπάθησαν να κλέψουν ακόμα και την καμπάνα της εκκλησίας, αλλά δεν τα κατάφεραν, λόγω του μεγάλου βάρους της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ