Εικόνες Χαλκιδικής στο ρωσικό «National Geographic Traveler»

Must Read

Διαφήμιση της Χαλκιδικής στη μακρινή Ρωσία με αφιέρωμα τεσσάρων σελίδων, με πολλές εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις, πέραν των ήδη γνωστών παραθαλάσσιων προορισμών, φιλοξενεί η ρωσική έκδοση του περιοδικού «National Geographic Traveler Russia» στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα (Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2020).

Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο «Πολλαπλασιάζω επί τρία» και σε αυτό η δημοσιογράφος Ελενα Κούνινα εξηγεί ότι κάθε χερσόνησος της Χαλκιδικής προσφέρει διαφορετικές μοναδικές εμπειρίες, που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

Ξεκινώντας με μια αναφορά στο Αγιον Ορος, η Ρωσίδα δημοσιογράφος αφηγείται τη διαδρομή της μέσα από την ηπειρωτική Χαλκιδική και από τα αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, και συνεχίζει στη χερσόνησο της Σιθωνίας, τη «γραφικότερη», όπως αναφέρει, από τις υπόλοιπες.

«Στις ακρογιαλιές της βρίσκονται φημισμένα γραφικά ψαροχώρια με αμμώδεις παραλίες» γράφει χαρακτηριστικά, «μαγεμένη» από το Πόρτο Κουφό, ενώ, εντυπωσιασμένη, δηλώνει από τους αμπελώνες και τα κωνοφόρα δάση της περιοχής. Στο «National Geographic Traveler Russia» προβάλλεται επίσης το βόρειο τμήμα της Χαλκιδικής, ακριβώς πάνω από την Κασσάνδρα, η Αρναία, που φημίζεται για το ντόπιο μέλι της, αλλά και ο Βάβδος, ένα ορεινό χωριό που αποτελεί κοντινή «όαση» για τους Θεσσαλονικείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αφιέρωμα προέκυψε έπειτα από δημοσιογραφική αποστολή που οργάνωσε το γραφείο Τύπου της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, την Ενωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής και την Ellinair.

Δείτε επίσης: Περιφέρεια Αττικής: «Να προχωρήσει το θέμα με την προμήθεια ασθενοφόρων»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This