Η ιστορία του χαρταετού

Must Read

Η ιστορία του χαρταετού ξεκινά από τα προχριστιανικά χρόνια, πιθανότατα, από την Κίνα για να ταξιδέψει στη συνέχεια και σε άλλες χώρες, όπως Ιαπωνία, Κορέα, Ινδία κ.α.

Οι πρώτοι χαρταετοί δεν ήταν από… χαρτί αλλά από μετάξι και δεν ήταν εξάγωνοι, όπως οι ελληνικοί αλλά είχαν (και έχουν μέχρι σήμερα) μορφή δράκου.

Στην Ευρώπη πρωτοήρθαν στο τέλος του 14ου αρχές του 15ου αιώνα, από εξερευνητές που ταξίδεψαν στις χώρες της Ασίας. Στα χρόνια που κύλισαν χαρταετοί πέταξαν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Συνδέθηκαν με τα τοπικά έθιμα χωρών αποκτώντας ποικίλα χαρακτηριστικά, τόσο ως προς την κατασκευή τους, όσο και ως προς τον συμβολισμό του πετάγματός τους στον ουρανό.

Δείτε επίσης: Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε σπίτι και αντί να κλέψουν… έφαγαν και ήπιαν

Ο χαρταετός στην Ελλάδα

Στη χώρα μας τη μεγαλύτερη ζήτηση έχει ο παραδοσιακός χειροποίητος αετός των χρωμάτων, αυτός με τις έξι πλευρές, λέει ο κ. Καρανικόλας, κατασκευαστής χαρταετών, και υποστηρίζει πως είναι ένα προϊόν για το οποίο οι Κινέζοι προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μας πάρουν την αγορά.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος εξηγεί πως οι περισσότεροι ζητούν χαρταετούς των 75 εκατοστών, των 85 εκατοστών και του 1 μέτρου κι αυτό γιατί λόγω μεγέθους χωρούν σε όλα τα πορτ μπαγκάζ.

Για το κόστος σημειώνει πως οι τιμές λιανικής για χειροποίητους χαρταετούς κυμαίνονται από 5 έως 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This