Κυριακή 13/6/2021

Μεγάλη αντιγκράφιτι επιχείρηση ολοκλήρωσε ο Δήμος Αθηναίων στο Πεδίον του Άρεως

Μια από τις μεγαλύτερες αντιγκράφιτι επιχειρήσεις, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα, ολοκλήρωσε ο Δήμος Αθηναίων με τη συμβολή ειδικών συνεργείων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, τα οποία ξεκίνησαν τις εργασίες τους την περασμένη Τετάρτη, καθαρίζοντας τον τοίχο της περίφραξης του Πεδίου του Άρεως σε μήκος περίπου 400 μέτρων από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας!

Ο τοίχος που έχει ύψος περίπου ένα μέτρο ήταν γεμάτος από γκράφιτι εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κι αυτό γιατί τα χρώματα στις πέτρες είχαν «ποτίσει» σε βάθος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί το ειδικό αντιγκράφιτι υλικό να απλωθεί και να αφαιρεθεί διαδοχικά τρεις φορές, μέχρι να καθαρίσει πλήρως ο τοίχος.

ΑΝΤΙΓΚΡΑΦΙΤΙ5

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν απολύτως οικολογικά, μη τοξικά, προκειμένου να μην αλλοιωθούν οι πέτρες του τοίχου και να μην αλλάξει το φυσικό τους χρώμα, έτσι ώστε να είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΑΝΤΙΓΚΡΑΦΙΤΙ4

Στις συνολικά έξι μέρες που διήρκεσαν οι εργασίες, χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 260 λίτρα ειδικού υγρού αφαίρεσης χρωμάτων και πάνω από δέκα τόνοι νερό.

ΑΝΤΙΓΚΡΑΦΙΤΙ3

Διαβάστε επίσης: Νέες συγκρούσεις στη Λέσβο μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ (video)

Η αντιγκράφιτι εκστρατεία του Δήμου Αθηναίων, που ξεκίνησε σε διάφορα σημεία της πόλης (Πάρκο Ελευθερίας, Εμμανουήλ Μπενάκη, Αμαλίας κ.ά., αλλά και σε αγάλματα και μνημεία), θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα, με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της πρωτεύουσας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

ΑΝΤΙΓΚΡΑΦΙΤΙ6

«Είναι επιλογή και απόφαση ουσίας, να βάλουμε ένα τέλος στο αποτύπωμα της μιζέριας στην πόλη. Να επιμένουμε καθημερινά με τέτοιας μορφής επιχειρήσεις, για να αντιμετωπίσουμε τη ρύπανση όλων των δημόσιων χώρων. Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε το μήνυμα του σεβασμού στην Αθήνα. Της ανάγκης να ζούμε σε μία πρωτεύουσα καθαρή, με αξιοπρέπεια», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ