Πέμπτη 17/6/2021

Τέλη Μαρτίου έτοιμη η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Στα τέλη Μαρτίου πρόκειται να ολοκληρωθεί η μελέτη του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, που αφορά στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποβληθεί έπειτα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στο τέλος του έτους, αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση στους φορείς της πόλης, η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Όπως τόνισε, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, το βασικό είναι να πάρει η ΠΚΜ (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) στα χέρια της το Προεδρικό Διάταγμα του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

«Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι θα προχωρήσουμε σύντομα στις μελέτες και τα έργα που θα προτείνονται από αυτό», είπε και πρόσθεσε «θα καταθέσουμε τη μελέτη του Σχεδίου στο αρμόδιο υπουργείο, έως το τέλος Μαρτίου, ωστόσο, από ‘κει και πέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία της γραφειοκρατίας. Ελπίζουμε, όμως, ότι στο τέλος του χρόνου θα δοθεί σε διαβούλευση η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στους φορείς της πόλης».

Διαβάστε επίσης: Ιερόσυλοι λεηλάτησαν εκκλησία στη Λάρισα – Έκλεψαν εννέα εικόνες αγίων

Υποστήριξε, ακόμη, ότι η Περιφέρεια θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα προβλήματα από τη γραφειοκρατία, καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν θεσμικό, πολεοδομικό πλαίσιο, και αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις.

Πρόθεση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι να διαθέσει ένα γενναίο ποσό από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν όλες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, το οποίο εκτείνεται από το Αγγελοχώρι έως το Καλοχώρι, στη δυτική πλευρά της πόλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ