Πανικός στη Θεσσαλονίκη από τον κορωνοϊό – Εξαφανίζονται μάσκες… κονσέρβες και μακαρόνια

Must Read

Μπορεί να λέει ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου ότι «δεν έχουμε πόλεμο, πώς κάνουν έτσι με τη φρενίτιδα στα σούπερ μάρκετ;», αλλά ο κόσμος μάλλον δεν καταλαβαίνει και παρασύρεται από τα ΜΜΕ.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η «τρέλα» με τις χειρουργικές μάσκες μιας χρήσεως, που έχουν τελειώσει από τα ράφια των φαρμακείων, αλλά και τα αντισηπτικά, που έχουν εξαφανιστεί από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ!

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει αναστάτωση, αλλά το φαινόμενο που παρατηρείται σε αλυσίδες τροφίμων cash and carry που πουλάνε χονδρική, αλλά και σε αλυσίδα γερμανικής εταιρίας που έβγαλε προσφορές είναι «φαινόμενο πολέμου»! Αδειάζουν τα ράφια στα καταστήματα πώλησης τροφίμων χονδρικής, σαν να πρέπει να κλειστούν στα σπίτια τους για κανένα μήνα…

Δείτε επίσης: Του αρνήθηκαν να πιει κι άλλο και έβαλε φωτιά στο μαγαζί

Όπως είπε στη «δημοκρατία» ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Θερμαϊκός, Σταύρος Μαυρομιχάλης: «Αδειάζει τα ράφια ο κόσμος, έρχονται και αγοράζουν προϊόντα και τρόφιμα μακράς διάρκειας τις δύο τελευταίες ημέρες».

Σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πολύ γνωστές στη βόρεια Ελλάδα, παρατηρείται «κίνηση τριημέρου». Όπως τόνισε στη «δημοκρατία» ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Ελληνικά Μάρκετ, Γιάννης Πηλίδης: «Είναι αυξημένη η κίνηση, αλλά δεν φτάνει στα όρια της παράνοιας, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ».

Μεγάλη κινητικότητα στα φαρμακεία

Στα φαρμακεία η κινητικότητα είναι μεγάλη όχι μόνο για τα αντισηπτικά, αλλά φυσικά και για τις χειρουργικές μάσκες, που κάνουν θραύση.

Ιδιοκτήτρια φαρμακείου του Ευόσμου είπε ότι μέσα σε ένα 12ωρο εξαντλήθηκαν 500 μάσκες που είχε στο φαρμακείο, ενώ ορισμένοι πελάτες ζητούσαν να κάνουν κράτηση! Η ίδια αντιλήφθηκε ότι πολλοί επηρεάστηκαν από τους γύρω τους και γι’ αυτό ξεκίνησε αυτό το ατελείωτο «κυνήγι», ενώ είναι χαρακτηριστική και η δήλωση άλλης φαρμακοποιού της περιοχής Καλαμαριάς: «Έβγαζα τις μάσκες από την κούτα, μόλις τις είχα παραλάβει, και περίμενε ο κόσμος στην ουρά για να αγοράσει, αυτό δεν έχει ξαναγίνει!».

Αρκετοί φαρμακοποιοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τον πανικό των πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι φαρμακείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της Εγνατίας, που πωλούσε 1 ευρώ τη μάσκα, από 0,25 που ήταν η κανονική τιμή της.
Ορισμένοι, δε, βγάζουν «προσφορές» και πακέτα σε μάσκες μέσω διαδικτύου, χρεώνοντας τρεις μάσκες πέντε ευρώ…

Μάσκες κυρίως σε λεωφορεία

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ζητεί από όσους καταναλωτές διαπιστώνουν αισχροκέρδεια στην πώληση μάσκας και αντισηπτικού να το καταγγέλλουν αμέσως.

Μέσα σε όλα αυτά σημειώστε και την κίνηση στα καφέ και τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, που δεν μειώθηκε καθόλου. Ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες, που είχε καλό καιρό, οι Θεσσαλονικείς ξεχύθηκαν στις καφετερίες της παραλίας και απόλαυσαν τον καφέ τους, ενώ και στα εστιατόρια, όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Κέντρου Θεσσαλονίκης: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η κίνηση είναι η ίδια με τις προηγούμενες ημέρες».

Εάν ρωτάτε πώς κυκλοφορούν στη πόλη οι Θεσσαλονικείς, υπάρχουν όντως κάποιοι που φοράνε μάσκα, αλλά όχι πάρα πολλοί, οι περισσότεροι δεν την προτιμούν, παρά μόνο μέσα στα λεωφορεία, όπου επικρατεί συνωστισμός σε απογοητευτικές συνθήκες μεταφοράς επιβατών και μας θυμίζει ότι το μεγάλο πρόβλημα της πόλης δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά ο… ΟΑΣΘ!

Ποια είδη έχουν εξαφανιστεί

Στην αγορά παρατηρούνται ήδη ελλείψεις σε αρκετά είδη. Οι τιμές στις ιατρικές μάσκες παίρνουν την ανιούσα όσο μειώνονται τα αποθέματα και κάποιοι επιτήδειοι επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν αυξάνοντας τις τιμές τους.

Απολυμαντικά υγρά, μακαρόνια, κονσέρβες και άλλα είδη τροφίμων μακράς διάρκειας εξαφανίζονται σιγά σιγά από τα ράφια, κάτι που δείχνει την ανεξέλεγκτη και σε πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητη φρενίτιδα του κόσμου.

Πολλοί μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί στις ελληνοτουρκικές κρίσεις του 1985 και του 1987, όταν πολλοί είχαν αδειάσει τα σούπερ μάρκετ μόνο και μόνο για να βρεθούν με τεράστιες ποσότητες τροφίμων που δεν μπορούσαν να καταναλώσουν.

Δείτε επίσης: Ζημιές εκατομμυρίων ευρώ από τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This