Η αστυνομία εξοπλίζεται με μάσκες και γάντια για τον κορωνοϊό

Must Read

Μετά τους ανήσυχους πολίτες που άδειασαν κυριολεκτικά τα φαρμακεία από μάσκες, τώρα ήρθε η σειρά της ελληνικής αστυνομίας να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να προστατευτούν οι αστυνομικοί από τον κορωνοϊό.

Άμεσα η αστυνομία προχωρά στην προμήθεια 200.000 μάσκες και 400.000 γάντια για το προσωπικό της με στόχο την προστασία αλλά και την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα μας.

Με δύο αποφάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Επιτελικού Σχεδιασμού δεσμεύτηκε πίστωση 49.600 ευρώ για την «προμήθεια υγειονομικού υλικού, ήτοι 4.130 κουτιά χειρουργικές μάσκες με λάστιχο συσκευασία των 50τμχ για την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού».

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν τις μάσκες και τα γάντια θα τα χρησιμοποιούν και οι αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά σε περιπολίες εκτός γραφείων και αστυνομικών τμημάτων.

413.000 γάντια

Η συγκεκριμένη προμήθεια εκτός των συνολικά 206.500 μασκών συμπληρώνεται με την αγορά 413.000 γαντιών ώστε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να προστατευτούν επαρκώς.
Αντίστοιχες προμήθειες υγειονομικού υλικού για την προστασία έναντι του κορωνοϊού γίνονται αδιάκοπα και σε όλες τις υγειονομικές περιφέρεια και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τα οποία παράλληλα καλούνται να δημιουργήσουν και χώρους υποδοχής νέων ύποπτων περιστατικών.

Δείτε επίσης: Ο κορωνοϊός φέρνει προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Σε προμήθεια ατομικών μέσων προστασίας και ενημερωτικού υλικού για τους τρόπους προφύλαξης από τη νόσο προχωρούν οι περιφέρειες και οι δήμοι όπως στην περίπτωση του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που αγοράζει 800 μάσκες ενεργού άνθρακα, προστατευτικά γυαλιά κλειστού τύπου, ολόσωμες φόρμες, γάντια και αντισηπτικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This