Τρίτη 11/5/2021

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: «Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά!»

Ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, σε μήνυμά του μετά την πρώτη «ήσυχη» νύχτα, έπειτα από τρία 24ωρα ανείπωτης έντασης, δήλωσε: «Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά»!

Ο κ. Γιαλαμάς ανέφερε πως στην οριογραμμή του Έβρου οι Σύροι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι ή καθόλου, υποστηρίζοντας ότι στα σύνορα έχουν μαζευτεί άτομα αφγανικής, πακιστανικής ή σομαλικής υπηκοότητας. «Πολύ λίγοι είναι οι πρόσφυγες με νόμιμα δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δίνουμε αγώνα να κρατήσουμε τα σύνορά μας ζωντανά με τους στρατιώτες και τους πολίτες», ενώ έκανε λόγο για ομοψυχία και συγκινητική συμπαράσταση.

«Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο καλό συντονισμό, με πολιτική και φυσική ηγεσία. Οι αξιωματικοί είναι μαζί μας στο πεδίο», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης: Χάος και πάλι στον Έβρο – Πέταξαν χημικά και δακρυγόνα στους αστυνομικούς (video)

Ο κ. Γιαλαμάς μίλησε, επίσης, για «ακμαιότατο ηθικό», ενώ τόνισε: «Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουμε τα σύνορα, πρόκειται για 212 χλμ. οριογραμμή. Το Σαββατοκύριακο είχαμε 24.000 αποτροπές, κάναμε 200 συλλήψεις, δικάζονται και θα κρατηθούν σε κέντρα κράτησης… Αυτά που φωνάζαμε γίνονται πράξη».

Τέλος, δήλωσε ότι οι Τούρκοι μεταφέρουν τους μετανάστες έως τα αναχώματα με ταξί, λεωφορεία, στρατιωτικά οχήματα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί ζητούν 100 ευρώ από κάθε λαθρομετανάστη, για να τον περάσουν απέναντι, δηλαδή στο ελληνικό έδαφος, χωρίς φυσικά να το πετυχαίνουν, αλλά τα χρήματα κάνουν «φτερά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ