Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: «Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά!»

Must Read

Ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, σε μήνυμά του μετά την πρώτη «ήσυχη» νύχτα, έπειτα από τρία 24ωρα ανείπωτης έντασης, δήλωσε: «Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά»!

Ο κ. Γιαλαμάς ανέφερε πως στην οριογραμμή του Έβρου οι Σύροι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι ή καθόλου, υποστηρίζοντας ότι στα σύνορα έχουν μαζευτεί άτομα αφγανικής, πακιστανικής ή σομαλικής υπηκοότητας. «Πολύ λίγοι είναι οι πρόσφυγες με νόμιμα δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δίνουμε αγώνα να κρατήσουμε τα σύνορά μας ζωντανά με τους στρατιώτες και τους πολίτες», ενώ έκανε λόγο για ομοψυχία και συγκινητική συμπαράσταση.

«Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο καλό συντονισμό, με πολιτική και φυσική ηγεσία. Οι αξιωματικοί είναι μαζί μας στο πεδίο», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης: Χάος και πάλι στον Έβρο – Πέταξαν χημικά και δακρυγόνα στους αστυνομικούς (video)

Ο κ. Γιαλαμάς μίλησε, επίσης, για «ακμαιότατο ηθικό», ενώ τόνισε: «Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια να κρατήσουμε τα σύνορα, πρόκειται για 212 χλμ. οριογραμμή. Το Σαββατοκύριακο είχαμε 24.000 αποτροπές, κάναμε 200 συλλήψεις, δικάζονται και θα κρατηθούν σε κέντρα κράτησης… Αυτά που φωνάζαμε γίνονται πράξη».

Τέλος, δήλωσε ότι οι Τούρκοι μεταφέρουν τους μετανάστες έως τα αναχώματα με ταξί, λεωφορεία, στρατιωτικά οχήματα, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί ζητούν 100 ευρώ από κάθε λαθρομετανάστη, για να τον περάσουν απέναντι, δηλαδή στο ελληνικό έδαφος, χωρίς φυσικά να το πετυχαίνουν, αλλά τα χρήματα κάνουν «φτερά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This