Θωρακίζονται τα νοσοκομεία, ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανή έξαρση του κορωνοϊού

Must Read

Τα νοσοκομεία θωρακίζονται για την επερχόμενη έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, αν και ευχή όλων είναι να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης μελλοντικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τον καθορισμό συγκεκριμένων κλινικών ως αποκλειστικών χώρων για την υποδοχή και τη νοσηλεία ασθενών με τον επικίνδυνο ιό.

Ειδικότερα, μετά και το 31ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η Οφθαλμολογική Κλινική στο Νοσοκομείο του Ρίου, με 24 κρεβάτια, αλλάζει λειτουργία και ουσιαστικά μετατρέπεται σε κλινική με θαλάμους απομόνωσης για πιθανά νέα κρούσματα. Η αλλαγή στην Οφθαλμολογική Κλινική γίνεται στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Εκοιμήθη ο Άγιος των Φυλακών, π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος (video)

Εν τω μεταξύ και η Αττική, η πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας, λαμβάνει ιδιαίτερα μέτρα προστασίας και νοσηλείας, καθώς ένα ολόκληρο νοσοκομείο θα διατεθεί αποκλειστικά για τα περιστατικά που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται το Νοσοκομείο Παμμακάριστος θα καταστεί το μοναδικό κέντρο νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη από τον κορωνοϊό Covid -19 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ).

Βάσει αυτού, σε περίπτωση έξαρσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, φάση κατά την οποία οι ασθενείς που θα χρειάζονται νοσηλεία θα είναι εκατοντάδες, στην Αττική και συγκεκριμένα στην 1η ΥΠΕ το Νοσοκομείο Παμμακάριστος θα λειτουργήσει ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας ανθρώπων που έχουν νοσήσει σοβαρά από την αναπνευστική λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου και με δεδομένο πως το Νοσοκομείο Παμμακάριστος είναι γενικό νοσοκομείο, προβλέπεται πως θα εκδοθεί προειδοποιητική εντολή από την ΥΠΕ, ώστε να εκκενωθεί από τους ασθενείς που θα νοσηλεύονται σε αυτό. Τον γενικό συντονισμό του σχεδίου εκκένωσης και της μετατροπής του γενικού σε ειδικό για τον κορωνοϊό νοσοκομείου θα έχει πενταμελής επιτροπή με στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Παράλληλα, οκτώ κινητές υγειονομικές μονάδες (isolation boxes) στήθηκαν σε ισάριθμα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Χθες, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, παραδόθηκαν τα isolation boxes στα νοσοκομεία «Γεώργιος Γεννηματάς» και Σωτηρία, ενώ έχουν ήδη παραδοθεί οι μονάδες στα νοσοκομεία Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Αττικόν και Θριάσιο και τις επόμενες μέρες ακολουθούν οι παραδόσεις στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και το Ασκληπιείο Βούλας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This