Κεραμέως: «Θα κλείνουν τα σχολεία, εάν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα»

Must Read

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται και τα σχολεία σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο να παραμένουν κλειστά μετά την επιστροφή από το Ισραήλ ατόμων που νόσησαν ή ήρθαν σε επαφή με εκείνους που νόσησαν, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα κλείνουν εάν παρατηρούνται επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Έτσι, μπήκε ένα τέλος στην αγωνία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, που αναρωτιούνταν τι θα γίνει από δω και πέρα, ακούγοντας τα διεθνή τεκταινόμενα.

«Ακολουθώ αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ακολουθούμε κατά γράμμα όποιο μέτρο μας πουν πως είναι το ενδεδειγμένο», ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το ενδεχόμενο κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού.

«Θα προχωρήσουμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και εκδρομές, που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές», δήλωσε η κα Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως «πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

«Αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει προληπτικό κλείσιμο, αυτό θα κάνουμε», τόνισε.

Όσον αφορά τις απουσίες, η υπουργός εξήγησε πως έχει προβλεφθεί για τους μαθητές που αυτοαπομονώνονται κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ, αυτές να μην προσμετρώνται.

Σχετικά με την κάλυψη της εκπαιδευτικής ύλης στα σχολεία που έχουν ήδη κλείσει για έως 14 ημέρες, η κα Κεραμέως είπε: «Έχουμε εκπονήσει σχέδια για το πώς θα καλυφθεί η ύλη, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

Επίσης, η υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχει μεν καθολική απαγόρευση για τις σχολικές εκδρομές εξωτερικού, όμως δεν υπάρχει απαγόρευση για εκδρομές εσωτερικού. «Αν μας πει ο ΕΟΔΥ πως πρέπει να γίνει και αυτό, θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι λοιμωξιολόγος ούτε επιδημιολόγος», συμπλήρωσε. «Έχουμε ειδικούς, όποιο μέτρο εκείνοι θεωρούν πιο πρόσφορο, αυτό εφαρμόζουμε κατά περίπτωση».

Δείτε επίσης: Θωρακίζονται τα νοσοκομεία, ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανή έξαρση του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This