14-8-2020

Εκτεταμένοι καθαρισμοί γύρω από νοσηλευτικά ιδρύματα και ΚΑΠΗ της Θεσσαλονίκης

Σε εκτεταμένους καθαρισμούς γύρω από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προχωρά ο κεντρικός δήμος της πόλης, την ώρα που οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε συναγερμό για τα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, δίνεται προτεραιότητα στον καθαρισμό γύρω από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς λαμβάνεται υπόψη η αυξημένη κινητικότητα στους συγκεκριμένους χώρους και παρεμφερείς δράσεις θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες σε όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα εντός του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και γύρω από τα ΚΑΠΗ.

Σε βάθος χρόνου, υπάρχει σχεδιασμός για καθαρισμό των σχολικών συγκροτημάτων, μετά και από την απολύμανση που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Θεαγένειου» αποφάσισε την καθολική απαγόρευση του επισκεπτηρίου στο Νοσοκομείο (σύμφωνα με την Υπ. Πρωτ. ΟΙΚ.13975-28/2/2020 Απόφαση του Υπουργείου Υγείας), με γνώμονα την προστασία της ευάλωτης ομάδας των ογκολογικών ασθενών από τον κορωνοϊό.

Επιτρεπτή η είσοδος μόνο σε ασθενείς

Επίσης η Διοίκηση του Θεαγενείου σε συνεργασία με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και τους Διευθυντές των τμημάτων του Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας, αποφάσισε: α) Καθολική απαγόρευση της εισόδου στους αντιπροσώπους των ιατρικών εταιρειών και β) Αποκλεισμό όλων των παράπλευρων εισόδων του Νοσοκομείου και αυστηρό έλεγχο της εισόδου από την κεντρική πύλη που θα είναι η μόνη ανοιχτή.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους ασθενείς του Νοσοκομείου με την επίδειξη του ραντεβού τους και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, που χρήζουν βοήθειας σε έναν μόνο συνοδό τους.

Διαβάστε επίσης: Και τρίτο γκρουπ Ελλήνων τουριστών στους Αγίους Τόπους – Πρόκειται για 30 άτομα από την Εορδαία της Πτολεμαΐδας

Στο μεταξύ, για προληπτικούς λόγους αναβάλλονται οι εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Παρατίθενται αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

  • Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, η Θεατρική Παράσταση «Χριστούγεννα στην Προσφυγιά, Χριστούγεννα στον αγώνα» από τη Θεατρική Ομάδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κυπριακή Εστία Β. Ελλάδος.
  • Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, η Θεατρική Παράσταση «Ο Όσκαρ και η Κυρία με τα Ροζ» από τη Θεατρική Ομάδα «Άγιος Πορφύριος ο Μίμος» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
  • Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, η ομιλία για χρηματοοικονομικά θέματα από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ