Τρίτη 22/6/2021

Ινστιτούτο Καταναλωτή Μακεδονίας: «Κάντε εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα»

Σε εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα και στις υπηρεσίες καλεί με ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ Μακεδονίας, κάνοντας αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε: «Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε την κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με απώτερο σκοπό της Τουρκίας να πετύχει την αποστολή-εισβολή χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. Διαπιστώνουμε πλέον πως το πρόβλημα σταμάτησε να είναι προσφυγικό-μεταναστευτικό και, αντίθετα, συνιστά μια ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας, τα οποία υπενθυμίζουμε πως είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Και συνεχίζει: «Την ώρα, λοιπόν, που οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις δίνουν μάχη για τη φύλαξη των συνόρων μας, αποτρέποντας τους λαθροεισβολείς από την Τουρκία, την ώρα που οι ακρίτες μας δίνουν από την πλευρά τους τον δικό τους αγώνα, στηρίζοντας το ελληνικό επιχειρησιακό σχέδιο, την ώρα που και οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατανόησαν την κρισιμότητα της κατάστασης και λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπισή της, αυτή την ώρα, λοιπόν, πρέπει και εμείς ως καταναλωτές να βάλουμε το δικό μας ”λιθαράκι” στην παρούσα περίσταση».

Τέλος, το μήνυμα προς όλους: «Καλούμε τους Έλληνες καταναλωτές και τις Ελληνίδες καταναλώτριες, καλούμε όλους τους πολίτες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας, καλούμε ακόμα και τους επισκέπτες – τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα να προχωρήσουν σε εμπάργκο των τουρκικών προϊόντων και των τουρκικών υπηρεσιών για όσο διάστημα θα διαρκεί αυτή η καίρια και κρίσιμη κατάσταση. Ταυτόχρονα, ζητούμε την κατανόηση των ελληνικών επιχειρήσεων που εισάγουν προϊόντα από την Τουρκία ή συνεργάζονται σε επίπεδο υπηρεσιών, αλλά προέχει η ασφάλεια της χώρας μας, η ασφάλεια των συμπολιτών μας και, κατ’ επέκταση, και η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ