Παράταση και βελτιώσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Must Read

Βελτιώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), προκειμένου να διευκολυνθούν ακόμα περισσότεροι πολίτες.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ, εξακολουθούν να υπάρχουν διορθώσεις, οι οποίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα ο πολίτης να πρέπει να ταλαιπωρηθεί στην Υπηρεσία Εσόδων του οικείου δήμου. Παράλληλα, χαρακτηρίζει αναγκαία την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων μέχρι την 30ή Ιουνίου, καθώς η ισχύουσα προθεσμία της 31ης Μαρτίου κρίνεται ανεπαρκής για την ενημέρωση και την έγκαιρη συμμετοχή τόσων εκατομμυρίων ενδιαφερομένων.

Η ΠΟΜΙΔΑ, λοιπόν, ζητεί να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να διορθώσει τα τετραγωνικά κοινόχρηστης παροχής πολυκατοικίας που δεν απεικονίζονται στο Ε9, δηλώνοντας ότι είναι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας. Επίσης, να δηλώνει την αλλαγή χρήσης του ακινήτου του, όπως προβλέπει ο νόμος, από επαγγελματική σε κατοικία και αντίστροφα, κάτι που είναι εφικτό στην πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων και κάποιων άλλων δήμων, αλλά δεν προβλέπεται στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Διαβάστε επίσης: Έως τέλος Μαρτίου ο ΟΑΕΔ «ανοίγει» θέσεις εργασίας για 36.500 ανέργους! Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Πέρα απ’ αυτό, η ομοσπονδία προτείνει να δοθεί η δυνατότητα στον πολίτη να δηλώσει μείωση του εμβαδού του ακινήτου του, αναφέροντας πώς τεκμηριώνεται αυτή. Τέλος, να μπορεί να δηλώσει τα εμβαδά επιφανειών βοηθητικών χώρων πολυκατοικιών (αποθήκες, πάρκινγκ κ.λπ.) που ηλεκτροδοτούνται από την κοινόχρηστη παροχή πολυκατοικίας, είτε οι επιφάνειες αυτές δεν προσμετρούνται είτε έχουν ήδη προσμετρηθεί στη συνολική επιφάνεια κοινόχρηστων χώρων και καταβάλλονται γι’ αυτές τέλη και φόρος μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς όμως χρέωση ΤΑΠ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This