Κυριακή 20/6/2021

Νεκρό αρκουδάκι σε επαρχιακό δρόμο στη Φλώρινα – Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Ένα νεαρό αρκουδάκι βρέθηκε νεκρό στο 29ο χιλιόμετρο της παλιάς επαρχιακής οδού Αμυνταίου – Φλώρινας, στο ύψος της τοποθεσίας Κλειδί. Το άτυχο ζώο εντόπισαν διερχόμενοι οδηγοί που ενημέρωσαν την Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά κινητοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μέλη της οποίας έφτασαν στο σημείο.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η νεαρής ηλικίας αρκούδα ήταν αρσενική, ζύγιζε 40 κιλά και ως αιτία θανάτου πιθανολογείται το γεγονός ότι παρασύρθηκε από άγνωστο όχημα.
Ακολούθησαν οι απαραίτητες ενέργειες των υπευθύνων της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου για την καταγραφή του νεκρού ζώου και την υγειονομική ταφή του. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

Δείτε επίσης: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο: Βασιλική θαλαμηγός 80.000.000$ «μπάταρε» στο Πέραμα! Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της

Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως η περιοχή αυτή αποτελεί σημαντικό φυσικό πέρασμα για την άγρια ζωή, εξακολουθεί να παραμένει αθωράκιστο και πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να κινούνται με μεγάλες ταχύτητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ