Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Η γιαγιά του κατηγορούμενου Ροδίτη δεν άκουσε τίποτε – Τι είπε ο πατέρας του στο δικαστήριο

Must Read

Στις 17 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ειρήνης Τοπαλούδη. Η χθεσινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της γιαγιάς του 23χρονου κατηγορούμενου Ροδίτη, η οποία  ήταν στο ισόγειο του σπιτιού τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου 2018 που έγινε το κακό.

Η μάρτυρας  είπε πως δεν άκουσε απολύτως τίποτα εκτός από το φορτηγάκι του εγγονού της.  Ανέφερε συγκεκριμένα πως κατά την μια τα ξημερώματα άκουσε το φορτηγάκι του εγγονού της, ο οποίος φώναζε τον Αλβανό συγκατηγορούμενο του, ενώ άκουσε και μία γυναικεία φωνή.

Στην κατάθεσή της υποστήριξε ακόμα πως άκουσε την παρέα να γελάει, όταν μπήκε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου:

 «Έκτοτε δεν άκουσα τίποτα. Μακάρι να είχα ακούσει , θα ξύπναγα τον γιο μου και θα ανεβαίναμε επάνω», είπε χαρακτηριστικά.

– Εισαγγελέας: Εκεί μέσα γίνονταν σφαγή για 3,5 ώρες. Είναι δυνατόν όσο γίνεται αυτό το μακελειό, γιατί μακελειό είναι, εσείς να μην ακούσατε κάτι;

– Μάρτυρας: Δεν ξέρω, δεν άκουσα τίποτα, μακάρι να άκουγα …

Επιδεικνύοντας την φωτογραφία της σωρού της φοιτήτριας, η εισαγγελέας επαναλαμβάνει την ερώτηση:

– Εισαγγελέας: Αυτό είναι μακελειό. Το καταλάβατε; Λέτε ότι δεν ξέρετε …

– Μάρτυρας: Δεν άκουσα …

– Εισαγγελέας: Μήπως ήσασταν συνηθισμένη να ακούτε τέτοια πράγματα; Υπήρξαν και άλλες κοπέλες που είπαν για το σπίτι….

– Μάρτυρας: Όχι όχι.. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι, θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα…

Η γιαγιά του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι πιστεύει τον εγγονό της πως είναι απόλυτα αθώος: «Εμένα μου είπε πως δεν έκανε τίποτα κι εγώ τον πιστεύω, γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του».

Δείτε επίσης: Πραγματογνώμων της ΕΛ.ΑΣ. στη δίκη Τοπαλούδη: Οι κηλίδες αίματος της Ελένης ήταν παντού στο σπίτι του Ροδίτη

«Δεν έχω κάνει τίποτα. Δεν βιάζω, δεν σκοτώνω. Εγώ είμαι δικηγόρος. Θα σας κάνω μήνυση που με κατηγορείται ως βιαστή μπροστά στον κόσμο», έλεγε συνέχεια ο 23χρονος Ροδίτης μπροστά στο δικαστήριο.

Απευθυνόμενος στον πατέρα του που εκείνη την ώρα ξεκινούσε την κατάθεσή του άρχισε να του φωνάζει «δεν είμαι γιος σου, θα σε εκδικηθώ»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του 23χρονου Ροδίτη. Ο τελευταίος απομακρύνθηκε από την αίθουσα όταν άρχισε να φωνάζει και να βρίζει τον πατέρα του («δεν είμαι γιος σου, θα σε εκδικηθώ»).  Ο πατέρας του κατηγορούμενου είπε πως ο γιος του «είχε μπλέξει μα τα ναρκωτικά από το Λύκειο, ήταν άβουλος και τον έκαναν ό,τι ήθελαν οι παρέες του», ενώ τόνισε πως «βιασμός δεν υπάρχει γιατί δεν βιάσανε τη κοπέλα… το ξέρω από τον γιο μου. Δεν έγινε βιασμός, πήγε με τη θέλησή της» και πως ο 23χρονος, «ούτε την σκότωσε ούτε την πείραξε».

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας αναφέρθηκε σε ιστορικό προβλημάτων του γιου του, λέγοντας πως «είχε εμμονές» και πως επειδή έκανε χρήση ναρκωτικών από το Λύκειο. «Τον στείλαμε τρεις φορές στο ΚΕΘΕΑ για αποτοξίνωση. Mέχρι το καλοκαίρι του 2018 «ήταν καθαρός αλλά μετά ξανάμπλεξε. Τους τελευταίους μήνες πριν τη δολοφονία, τον έστειλα σε ψυχολόγο και ψυχίατρο γιατί μου έλεγε ότι είχε αυτοκτονικές σκέψεις. Όσο έπαιρνε τα φάρμακα που του έδωσε ο γιατρός, ήταν καλύτερα».

Η εισαγγελέας, επικαλούμενη πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε για την κατάσταση του 23χρονου, τόνισε στον μάρτυρα, πως σε αυτήν αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. «Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι, αλλά προσποιείται.. Κοινώς, μας δουλεύει» είπε η εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This