Απαράδεκτο ρεπορτάζ των New York Times «ανακαλύπτει» στην Ελλάδα δήθεν… μυστικά κέντρα κράτησης μεταναστών

Must Read

Τη στιγμή που ο πλανήτης παρακολουθεί τον βίαιο τρόπο με τον οποίο οι μετανάστες ωθούνται στα ελληνικά σύνορα από τις τουρκικές Αρχές, η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» ανακαλύπτει -στο πλαίσιο σεναρίων που μοιάζουν με αμερικανικές ταινίες- μυστικές τοποθεσίες στις οποίες οι ελληνικές Αρχές κρατούν μετανάστες που πρόκειται να απελαθούν στην Τουρκία.

Δημοσίευμα το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την τουρκική πλευρά, η οποία, εκτός από τη διακίνηση fake news περί εκατομμυρίων που περνούν τα σύνορα και δολοφονημένους μετανάστες, προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιγράψει τη χώρα μας με μελανά χρώματα, κατηγορώντας την για παράβαση του Διεθνούς Δικαίου επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στον ωμό εκβιασμό της και αντιμετώπισε επιτυχημένα τις υβριδικές επιχειρήσεις στον Έβρο.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα μάλιστα ανάρτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπαθώντας να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της χώρας του.

Δείτε επίσης: Βεβήλωσαν με μπογιές και συνθήματα την ελληνική σημαία και τον Σταυρό στην Απελή της Λέσβου (video)

Πάντως, το δημοσίευμα -μαζί με άλλα fake news για δήθεν δολοφονίες μεταναστών από ελληνικά πυρά- διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Τόνισε συγκεκριμένα ότι στη χώρα δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν είτε με την περιφρούρηση των συνόρων είτε με τα θέματα ασφαλείας είναι διαφανή. Εφαρμόζονται το Σύνταγμα, οι νόμοι και το κοινοτικό κεκτημένο, και δεν υπάρχει τίποτα κρυφό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This