4-6-2020

Βίντεο από τον σεισμό στην Πάργα – Ζημιές σε σπίτια, τρεις οι ελαφρά τραυματίες

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε 11 λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου με επίκεντρο την Πάργα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 14 χιλιόμετρα ΒΑ της Πάργας με εστιακό βάθος 8,2 χιλιόμετρα. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην πόλη των Ιωαννίνων, την Ηγουμενίτσα, την ‘Αρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή. Στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr στην περιοχή του Καναλακίου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια.  Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο ακατοίκητα σπίτια στο Καναλάκι κατέρρευσαν, ενώ άλλο ένα σπίτι κατέρρευσε στο χωριό Γλυκή.

Βράχια έχουν πέσει στον δρόμο, κοντά στην Καστροσυκιά, αλλά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου. Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, σύμφωνα και το ΑΠΕ, η τροφοδοσία του ρεύματος αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ