Αστυνομικοί υπάλληλοι Αν. Αιγαίου: «Μεταφέρουμε πρόσφυγες και δεν τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής και ασφάλειας»

Must Read

Στα κάγκελα οι αστυνομικοί υπάλληλοι του Ανατολικού Αιγαίου μια και όπως αναφέρουν σε επιστολή που έστειλαν στους υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ στις μεταγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική χώρα στις 20 και 21 Μαρτίου, δεν τηρήθηκε κανένας κανόνας υγιεινής και ασφάλειας!

Επίσης απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που οι αστυνομικοί που κάνουν μεταγωγές προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα νοσήσουν από κορωνοϊό.

Τέλος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διότι οι προσφυγικές ροές δεν σταμάτησαν και ζητούν την άμεση εξεύρεση χώρων για την απομόνωσή τους, ώστε να μην καταστούν υγειονομική βόμβα.

Στην επιστολή τους, αναφέρουν τα εξής:

«Μετά τις μεταγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική χώρα στις 20 και 21 Μαρτίου, στις οποίες και ως προς το μέσο που επιλέχθηκε αλλά και με τον τρόπο που εκτελέστηκαν δεν τηρήθηκε κανένας κανόνας υγιεινής και ασφάλειας.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι συνάδελφοι μας που τους συνόδευσαν κατά την επιστροφή τους θα ακολουθήσουν το πρωτόκολλο για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού και θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες με δεδομένο ότι ήρθαν σε πολύωρη επαφή με μετανάστες που δεν είχαν καν ελεγχθεί για την κατάσταση της υγείας τους.
Ας ελπίσουμε να μην έχει μεταδοθεί σε αυτούς καμία ασθένεια γιατί σε διαφορετική περίπτωση όπως σας ενημερώσαμε και με το εξώδικο μας την λύση θα δώσει η δικαιοσύνη.
Κλείνοντας θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορεί να μεταφέρθηκαν οι μετανάστες από τα νησιά, αλλά οι ροές δεν σταμάτησαν.
Θα πρέπει λοιπόν έγκαιρα να βρεθούν οι χώροι που θα φιλοξενούνται και θα απομονώνονται οι νεοεισερχόμενοι σε κάθε νησί εισόδου για να μην δημιουργηθεί μια υγειονομική βόμβα η οποία θα τινάξει στον αέρα όλο τον προγραμματισμό της χώρας μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This