«Αντίο» στον Μανώλη Γλέζο και από τον Πούτιν

Must Read

Τα «θερμά συλλυπητήριά» του για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο ως «εξέχοντα πολιτικό και κοινωνικό παράγοντα της Ελλάδας», όπως και «ήρωα της Εθνικής Αντιστάσεως».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπενθυμίσει ότι ήταν «ένας πραγματικός φίλος» της Ρωσίας και «υποστηρικτής της ενίσχυσης της αμοιβαία επωφελούς ρωσο-ελληνικής συνεργασίας».

Ανέφερε επίσης ότι «συνέβαλε προσωπικά τα μέγιστα στον αγώνα κατά της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της λεγόμενης αθώωσης των Ναζί και των δοσίλογών τους», ενώ, κατέληξε, λέγοντας ότι «η καλή μνήμη για αυτόν θα μείνει στις καρδιές των Ρώσων πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου, σε ηλικία 98 ετών, ενώ η κηδεία του τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, δημοσία δαπάνη.

Αναλυτικά η επιστολή του Ρώσου προέδρου:
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Δεχθείτε παρακαλώ τα βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια του εξέχοντος πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα της Ελλάδας, Ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου.
Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένας πραγματικός φίλος της χώρας μας, υποστηρικτής – βάσει αρχών – της ενίσχυσης της αμοιβαία επωφελούς ρώσο-ελληνικής συνεργασίας.
Συνέβαλε προσωπικά τα μέγιστα στον αγώνα κατά της διαστρέβλωσης της ιστορίας, της λεγόμενης αθώωσης των Ναζί και των δωσίλογών τους. Η καλή μνήμη για αυτόν θα μείνει στις καρδιές των Ρώσων πολιτών.
Παρακαλώ να μεταφέρετε τα λόγια της ειλικρινούς συμπόνιας και της υποστήριξης στους συγγενείς και τους οικείους του εκλιπόντος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This