Κρούσμα στη δομή της Μαλακάσας, που μπήκε σε καραντίνα! Είχε προειδοποιήσει ο δήμαρχος: «Οι μετανάστες κυκλοφορούν στην πόλη ανεξέλεγκτα»

Must Read

Σε άλλη μια δομή φιλοξενίας μεταναστών υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού. Ενας 53χρονος Αφγανό, που έμενε στο ΚΥΤ Μαλακάσας, μαζί με την οικογένεια του,  έγινε βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Έτσι, ολόκληρη η δομή μπήκε σε καραντίνα για 14 μέρες, όπως συνέβη και στη Ριτσώνας και απαγορεύεται ρητά η είσοδος στη δομή και η έξοδος από την «παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας», ενώ η ΕΛΑΣ έχει ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.

Ο Αφγανός που έχει υποκείμενο νόσημα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ η οικογένεια του μπήκε σε περιορισμό και οι επαφές του ιχνηλατούνται. Ωστόσο, προκύπτει ένα μεγάλο θέμα με τους μετανάστες της δομής, οι οποίοι κυκλοφορούσαν –παρά τις απαγορεύσεις- ανεξέλεγκτα στους δρόμους της περιοχής. Oπως αποκάλυψε το dikastiko.gr, ο  δήμαρχος Μαλακάσας είχε προειδοποιήσει εδώ και δυο μέρες για την κατάσταση με επιστολή που είχε στείλει στους Χρυσοχοϊδη και Χαρδαλιά, λέγοντας ουσιαστικό πως η συγκεκριμένα δομή αποτελεί υγειονομική βόμβα .

Οι κάτοικοι στη Μαλακάσα ήταν ανήσυχοι, καθώς έβλέπαν να περνούν από τις γειτονιές τους παρέες μεταναστών χωρίς να παίρνουν καμία προφύλαξη, περπατώντας ο ένας δίπλα στον άλλο, η να δημιουργούν ουρές έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Έτσι, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκη, έστειλε στις 3 Απριλίου επείγουσα επιστολή του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοιϊδη , στο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και στο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, στην οποία μετέφερε την έντονη ανησυχία του, ενώ ενημέρωσε και το δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού για την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των μεταναστών της δομής Μαλακάσας στην ευρύτερη περιοχή, μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΟΤΑVOICE.GR”, η κατάσταση φαινόταν επικίνδυνη.

Ο δήμαρχος υποστηρίζει πως από τη μία έχουμε «κλειδώσει» μέσα τους κατοίκους για την ασφάλεια τους και από την άλλη υπάρχει μια υγειονομική βόμβα να κυκλοφορεί ελεύθερα μέσα στις αυλές και στους δρόμους της Μαλακάσας

Ο κ. Γιασημάκης υποστηρίζει πως: «έχουμε κάνει τα πάντα για να διατηρήσουμε ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον, με συνεχείς απολυμάνσεις και με διαρκή ενημέρωση των πολιτών να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα. Ζητάμε, άμεσα να παρθούν περιοριστικά μέτρα. Δεν μας καλύπτουν αυτά που ελήφθησαν, νιώθουμε ανασφάλεια και πρέπει να επέμβει άμεσα η κυβέρνηση.

 Όπως επαναλαμβάνουν καθημερινά οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς δεν πρέπει να καταστρέψουμε όσα με κόπο και θυσίες, χτίσαμε αυτές τις μέρες και συγκρατήσαμε την επιδημιολογική καταιγίδα του κορονοϊού. Όμως εδώ κάνουμε το αντίθετο και κινδυνεύει η περιοχή να μετατραπεί σε επίκεντρο μετάδοσης της νόσου».

Δυστυχώς,δεν πρόλαβε ο δήμαρχος. Είχαμε το πρώτο κρούσμα στη δομή…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This