Πέμπτη 17/6/2021

Πνίγηκαν στο νερό Σκιάθος, Σκόπελος, νότιο Πήλιο, Ζαγορά και Χαλκιδική

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία με αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Σκιάθος, η Σκόπελος, το Νότιο Πήλιο και η Ζαγορά να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από τους τόνους βροχής που έπεσαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν. Επίσης σοβαρές καταστροφές υπήρξαν και στη νότιο Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, στη Σκιάθο πλημμύρισε η περιοχή «Δέλτα» που οδηγεί προς το διεθνές αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», όπου το νερό έφθασε περίπου στα 40 εκατοστά.

Στον δρόμο Σκιάθου-Κουκουναριών οι μεγάλες ποσότητες του νερού που εξαφάνισαν το οδόστρωμα από πολλά σημεία, ενώ καταστροφές σημειώθηκαν στις Αχλαδιές, τον Τρούλο και την Αγία Παρασκευή και στην περιοχή Ξάνεμος, βορειοανατολικά του αεροδρομίου.

Η ΕΜΥ κατέγραψε μάλιστα μέσα σε 8 ώρες ύψος βρόχινου νερού 92mm.

Πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα και στη Σκόπελο, όπου η καταιγίδες χυπούσαν ολόκληρη τη νύχτα με αποτέλεσμα το ύψος του νερού να ξεπεράσει το μισό μέτρο, φτάνοντας τα 67 εκατοστά. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν το Λουτράκο, το Ελος, η Χώρα και η Γλώσσα.

Οι δρόμοι, οι κωμοπόλεις και τα χωριά του Δήμου Νοτίου Πηλίου μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.

Μηχανήματα προσπαθούν  να απομακρύνουν πέτρες και χώματα και να ανοίξουν τους δρόμους, ενώ το φράγμα Παναγιώτικο έχει φτάσει στο ανώτατο επίπεδο της παρουσιάζει υπερχείλιση με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι υδάτων να φεύγουν προς τα ρέματα με τεράστια δύναμη και να υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για νέες πλημμύρες.

Ανάλογη κατάσταση και στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, με τεράστιες ζημιές σε έργα υποδομής, στην οδοποιία και με μεγάλες κατολισθήσεις.

Στον δρόμο Καράβωμα-Ζαγοράς και στον δρόμο από τη Ζαγορά προς το Χορευτό βράχοι και τεράστιοι όγκοι χωμάτων και λάσπης έχουν πέσει σε πολλά σημεία.

Χαμός και «δεύτερο πόδι» της νότιας Χαλκιδικής και συγκεκριμένα, σε Σάρτη, Τορώνη και Συκιά της Σιθωνίας.

Οι μεγάλοι όγκοι νερού είχαν ως συνέπεια σαν αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ρέματα και χείμαρροι και να πλημμυρίσουν δρόμοι στους τρεις οικισμούς, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και σε αγροτικούς δρόμους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ