Το Σιδηρόκαστρο έδειξε το δρόμο: Εκκλησιασμός στα μπαλκόνια, με ραδιόφωνα και τηλεοράσεις… στη διαπασών! (video)

Must Read

Οι δρόμοι στο Σιδηρόκαστρο πλημμύρισαν από τους ήχους ύμνων της Μ. Εβδομάδας, καθώς οι πιστοί της περιοχής θέλησαν με μια πραγματικά αξιέπαινη κίνηση να δείξουν τον πόνο και τη θλίψη τους για την απόφαση να παραμείνουν κλειστοί οι ιεροί ναοί και μάλιστα να απαγορευτούν η κωδωνοκρουσία και τα μεγάφωνα.

Έβαλαν, λοιπόν, στο τέρμα τον ήχο στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις που μετέδιδαν τις Ακολουθίες, ενώ αρκετοί τοποθέτησαν ηχεία και στα μπαλκόνια, ώστε να ακουστούν παντού οι ψαλμωδίες της μεγαλύτερης εορτής της Ορθοδοξίας!

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ξεχωριστή πρωτοβουλία, ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν τους πιστούς όλης της χώρας να παραδειγματιστούν από τους κατοίκους της Μακεδονίας που προστατεύουν τα ιδανικά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και να αντιγράψουν τη δράση αυτή, ώστε να σταλεί με σαφήνεια το μήνυμα σε όσους προσπαθούν να πολεμήσουν ή ακόμη και να χλευάσουν την πίστη μας.

Μεταδίδεται ο ιός με κωδωνοκρουσίες και μεγάφωνα;

Άλλωστε, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος καλεί με επιστολή του τους κ. Πέτσα, Χαρδαλιά και Τσιόδρα να απαντήσουν ποια είναι η ενόχληση της κωδωνοκρουσίας και των μεγαφώνων και αν μεταδίδεται με αυτόν τον τρόπο ο ιός, ενώ εξέφρασε την έντονη αντίδραση των πολιτών της περιοχής για τα σκληρά μέτρα ενάντια στην πίστη, την Εκκλησία και στις παραδόσεις.

Αλλά και κάτοικοι της Μακεδονίας, θέλοντας να αναδείξουν την ακραία συμπεριφορά της κυβέρνησης, εκφράζουν με αναρτήσεις τους στα μέσα τον φόβο ότι στην επόμενη ΚΥΑ θα χαρακτηριστούν απαγορευμένοι ακόμη και οι ύμνοι και πολλοί θα φτάσουν στο σημείο να… κρυφακούν στις πόρτες των γειτόνων τους για να ενημερώνουν τον κ. Χαρδαλιά για παραβάσεις!

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This