Κλινική «Ταξιάρχαι»: 37 τα κρούσματα! Ασθενοφόρα μεταφέρουν τους νεφροπαθείς με ιό σε νοσοκομεία – Τι δήλωσε ο Τσίοδρας

Must Read

Τη στιγμή που τα ασθενοφόρα μεταφέρουν νεφροπαθείς προσβεβλημένους από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, πλήθος κόσμου εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει ανενόχλητο στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προφύλαξης! 

Η απίστευτη αυτή κατάσταση επικρατεί σήμερα το πρωί στην κλινική του Περιστερίου, όπου έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 37 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ υπήρξαν και τρεις νεκροί, παρά το γεγονός ότι, λίγο πριν τις 12.30, κατέφθασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Κόσμος μπαινοβγαίνει στην κλινική, η οποία, σύμφωνα και με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά υποτίθεται ότι έχει «στεγανοποιηθεί», ενώ οι αιμοκαθάρσεις και οι εξετάσεις εξακολουθούν να γίνονται κανονικά! Την ίδια στιγμή, ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παραλαμβάνουν από την κλινική ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία αναφοράς.

Σε δηλώσεις του, πάντως, κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην κλινική, ο κ. Τσιόδρας, αν και φανερά ενοχλημένος, εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος, τονίζοντας πως «από τους 226 ασθενείς και προσωπικό της κλινικής που ελέγχθηκαν, μόνο οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Από αυτούς οι 17  είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε καραντίνα σπίτι τους, οι 17 ασθενείς που μεταφέρονται σε σημαία αναφοράς, ενώ υπήρξαν, δυστυχώς, και τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους».

Και συνέχισε, διαβεβαιώνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι «είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό».

Ιχνηλάτηση και στις δύο κλινικές

Σε εξέλιξη, εξάλλου, βρίσκεται η ιχνηλάτηση στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μέχρι στιγμής, στην κλινική που βρίσκεται στα δυτικά προάστια, έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 13 αφορούσαν ασθενείς, τα 11 εργαζομένους και τα υπόλοιπα 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν, έχοντας προσβληθεί από τη νόσο Covid-19.

Όσον αφορά τη δομή στα νότια προάστια, όπου υπάρχουν 300 τρόφιμοι και 170 εργαζόμενοι, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 107 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This