Πώς «νίκησε» τον κορωνοϊό ο 52χρονος από την Πάτρα που ήταν διασωληνωμένος για 14 μέρες

Must Read

Καλά στην υγεία του είναι πλέον ο 52χρονος Χρήστος Χαρμπίλας, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και παρέμεινε διασωληνωμένος επί 14 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Από τη θαλπωρή του σπιτιού του περιγράφει τις στιγμές που έφτασε μια ανάσα από τον θάνατο!

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον 52χρονο Πατρινό, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια έχασε τον 17χρονο γιο του, καθώς πριν από λίγες ημέρες έφτασε να δίνει ο ίδιος μάχη για τη ζωή του στο κρεβάτι της Εντατικής. Η περιπέτειά του ξεκίνησε όταν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα της νόσου, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον γιατρό του.

«Δεν περίμενα να αρρωστήσω από κορωνοϊό, γιατί είμαι άνθρωπος που προσέχω πάρα πολύ και από τη στιγμή που είμαι και πατέρας, πρόσεχα ακόμα περισσότερο. Στην αρχή είχα λίγο βήχα, είχα δέκατα, τα πόδια μου ήταν κρύα. Πήγα στον γιατρό και μου είπε: «Χρήστο, δεν είναι τίποτα, θα περάσει». Ύστερα από τρεις μέρες, ξαναπήγα στον γιατρό γιατί δεν είδα καλυτέρευση με την αντιβίωση. Ο γιατρός επέμενε ότι θα μου περάσει.

ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ

Στη συνέχεια, άλλαξα γιατρό και σώθηκα! Αμέσως κατάλαβε ο άνθρωπος ότι δεν είμαι καλά, είχα δύσπνοια και με έστειλε στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, το οποίο εφημέρευε. Μου έκαναν το τεστ και βγήκα θετικός» δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Χαρμπίλας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι φοβήθηκε πολύ για τη ζωή του.

«Όταν μου ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι πρέπει να με διασωληνώσουν, έτρεμα ολόκληρος από τον φόβο μου. Τους παρακάλεσα να μου κάνουν μια ηρεμιστική ένεση για να μην καταλάβω τίποτα» τόνισε.

«Πήγες στην άλλη ζωή και επέστρεψες»

Ο 52χρονος παρέμεινε επί 14 μέρες διασωληνωμένος, αλλά στο τέλος κατάφερε να βγει νικητής από την Εντατική, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο ήταν διαρκώς στο πλευρό του, να τον χειροκροτεί θερμά!

Όπως λέει συγκινημένος, δεν θα ξεχάσει ποτέ τη φράση που του είπαν οι γιατροί μόλις συνήλθε: «Μόλις άνοιξα τα μάτια μου, είδα τους γιατρούς πάνω από το κεφάλι μου, οι οποίοι μου είπαν: “Χρήστο, πήγες στην άλλη ζωή και επέστρεψες νικητής”! Αμέσως ζήτησα να μιλήσω στο τηλέφωνο με την οικογένειά μου και όταν με άκουσαν, έκλαιγαν από χαρά, δεν το πίστευαν».

Πλέον, το μόνο που εύχεται είναι να έχει την ίδια ευτυχή κατάληξη και η περιπέτεια του πατέρα του, ο οποίος και αυτός νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

«Παρακαλώ τον Θεό να τα καταφέρει και ο πατέρας μου, ο οποίος είναι διασωληνωμένος στο νοσοκομείο με κορωνοϊό. Μάλιστα, μπήκε ύστερα από μένα, ήταν ανήσυχος και ρώταγε συνέχεια τους γιατρούς για την πορεία της υγείας μου. Ελπίζω να τα καταφέρει, γιατί είναι 90 ετών» καταλήγει ο κ. Χαρμπίλας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This