Τετάρτη 23/6/2021

Ιερώνυμος: Ζητά από την κυβέρνηση το άνοιγμα των εκκλησιών – Έξαλλος ο Μητροπολίτης Σταγών με τη… συναυλία στο Μαξίμου

Το άνοιγμα των Εκκλησιών ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ. Ιερώνυμος, με επιστολή που όπως έγινε γνωστό απέστειλε την περασμένη Πέμπτη προς την υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία βρίσκει σύμφωνη και τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, η συγκεκριμένη επιστολή «ούτε σε αυστηρούς τόνους είναι γραμμένη, ούτε «σκληρή» είναι, ούτε τίποτε…», και αυτό που ζητάνε ο Αρχιεπίσκοπος και Συνοδικοί μέσω αυτής, είναι, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να ανοίξουν οι Ναοί στους πιστούς το ταχύτερο δυνατόν, με την τήρηση όλων των προδιαγραφών και όλων των υποδείξεων και όλων των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Σε σχέση με την παρουσία των πιστών, προτείνεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών σε κάθε ναό, με βάση τα τετραγωνικά του, συγκεκριμένες αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των πιστών, κλπ.

Σύμφωνα, πάντα, με εκκλησιαστικούς κύκλους, η πρώτη αντίδραση ήταν ότι, η Κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα, αναμένοντας τις εκτιμήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και των αρμοδίων υγειονομικών αρχών.

Μητροπολίτης ανοίγει τις εκκλησίες, εξαιτίας της «συναυλίας» της Πρωτοψάλτη

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητος, βλέποντας την περιφερόμενη «συναυλία» της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην Αθήνα, αλλά και τα όσα έγιναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, θέλει, πλέον, να ανοίξει τις εκκλησίες.

Στο κήρυγμά του, ανέφερε πως, αφού εκεί ήταν μαζεμένα τόσα άτομα χωρίς μέτρα προστασίας, σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέμα και να ανοίξουν εκκλησίες. Μάλιστα, φαίνεται αρκετά αποφασισμένος γι’ αυτό, λέγοντας «όποιος θέλει ας μας ζητήσει το λόγο».

«Αυτές τις μέρες κάναμε υπακοή στο κράτος για την ασφάλεια όλων μας και τηρήσαμε τα μέτρα, σφραγίσαμε τις εκκλησίες σταματήσαμε τις καμπάνες, κλπ. Όμως, είδαμε χθες αυτούς πού θέσπισαν τους νόμους, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, να έχουν συνωστιστεί μαζί με τους συνεργάτες του και πολλούς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερόμενη συναυλία. Χωρίς τα μέτρα ασφάλειας, χωρίς τις αποστάσεις, κλπ.

Δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι’ αυτό και εμείς, από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησίες μας και είμαστε εδώ, ώστε, όποιος θέλει, να έρθει να μας ζητήσει το λόγο. Μακάρι όλοι οι Μητροπολίτες μας, να ενεργήσουν ανάλογα», κατέληξε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος.

Εννοείται πως δεν τον αδικούμε!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ