Η κυβέρνηση επιβραβεύει με λόγια τους «ήρωες με τις άσπρες στολές» και τους αφήνει… ταπί και ψύχραιμους!

Must Read

Φαίνεται πως η κυβέρνηση ξέχασε τους «ήρωες με τις άσπρες στολές», που εργάζονται με αυταπάρνηση και εξαντλητικά ωράρια! Δικαιολογημένα διαμαρτύρονται τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς συνεχίζουν να εργάζονται με απλήρωτες εφημερίες από τον περασμένο Δεκέμβριο (!), ενώ οι επικουρικοί δεν πήραν ούτε το δώρο του Πάσχα! Από την πλευρά τους, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για… λάθος που αναμένεται να διορθωθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή της υπερωριακής απασχόλησης και των εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίες αφορούν και τους τελευταίους μήνες με τον κορωνοϊό. Ενώ η εκκαθάριση ήταν να γίνει ως τις 15 Μαρτίου, τα χρήματα δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμη.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επιμένει στην επιβολή πλαφόν για τις εφημερίες, ακόμη και εν μέσω κορωνοϊού, γεγονός το οποίο οδηγεί συχνά στο φαινόμενο κάποιοι γιατροί να μη λαμβάνουν ποτέ κάποια από τα χρήματα των οφειλόμενων υπερωριών.

Ενδεικτικά, τον Δεκέμβριο -πολύ πριν από το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας στις 25 Φεβρουαρίου- 15 νοσοκομεία πρώτης γραμμής της Αττικής υπερέβαιναν το πλαφόν των εφημεριών, όπως καταδεικνύεται στο έγγραφο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής που κοινοποιήθηκε την 1η Απριλίου στις διοικήσεις τους.

Στο έγγραφο, που υπογράφει ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, οι διοικήσεις ενημερώνονται για τα ποσά που μπορούν να πληρώσουν τους γιατρούς τους, τα οποία έχουν περικοπεί ώστε να μην υπερβαίνουν το 9% που προβλέπει ο νόμος. Μεταξύ των νοσοκομείων είναι τα Ευαγγελισμός, «Σωτηρία», «Γ. Γεννηματάς», Ερυθρός Σταυρός, Λαϊκό, ΚΑΤ, «Αγία Όλγα», «Άγιοι Ανάργυροι», Σισμανόγλειο και τα τρία Παίδων.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) χαρακτηρίζει «κενά περιεχομένου τα επαινετικά σχόλια εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, όταν συνοδεύονται από ανεπάρκειες και παραλείψεις οι οποίες συνιστούν έλλειψη σεβασμού προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς» και κάνει λόγο για «περικοπές των αμοιβών των δεδουλευμένων εφημεριών και τεράστιες καθυστερήσεις στις καταβολές τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This