Κοινό μέτωπο από την Ελλάδα και τρεις ακόμη χώρες της ΕΕ, στην υιοθέτηση ενιαίου πρωτοκόλλου για τη μετακίνηση των τουριστών

Must Read

Δέσμη μέτρων για άμεση στήριξη του τουρισμού και υιοθέτηση κοινών πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας στα ταξίδια ζητούν οι τουριστικοί σύνδεσμοι από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Νορβηγία, με επιστολή τους προς τον επίτροπο Τιερί Μπρετόν, πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού της Ε.Ε. και αρμόδιο για την Εσωτερική Αγορά.  

Χαρακτηρίζουν προαπαιτούμενο για την επανεκκίνηση των ταξιδιών την επεξεργασία ενός πανευρωπαϊκού πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας για όλη την αλυσίδα των ταξιδιών και του τουρισμού, που θα το ακολουθήσουν όλα τα κράτη-μέλη.

«Η εναλλακτική, όπως για παράδειγμα να ακολουθήσει η κάθε χώρα τα δικά της πρωτόκολλα, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί και σχεδιάζεται από ορισμένα κράτη-μέλη, θα οδηγήσει σε αποσπασματική αντιμετώπιση και αυξημένη αβεβαιότητα στους εν δυνάμει ταξιδιώτες, λειτουργώντας αποτρεπτικά για τα ταξίδια. Για τον λόγο αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας τα μέτρα να είναι ενιαία, ρεαλιστικά και βιώσιμα για την τουριστική βιομηχανία, ώστε να επανεκκινήσει τη φετινή σεζόν με υγειονομικούς ελέγχους στις χώρες προέλευσης -με βάση ένα ευρωπαϊκό πρωτόκολλο-, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και η αβεβαιότητα στους ταξιδιώτες», αναφέρουν στην επιστολή τους οι τέσσερις σύνδεσμοι, μεταξύ των οποίων και ο ΣΕΤΕ.

Προτείνουν την καθιέρωση ενός ξεκάθαρου πλαισίου εντός Ε.Ε. για τους παρόχους της τουριστικής αλυσίδας (αεροπορικές, ξενοδόχοι, ταξιδιωτικά γραφεία, tour operators κ.ά.), ώστε να προσφέρουν vouchers έναντι αποζημιώσεων για τις κρατήσεις που έχουν ακυρωθεί και να προστατεύονται, παράλληλα, τα δικαιώματα των καταναλωτών. Επίσης, την εκτεταμένη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της απευθείας χρηματοδότησης.

Διεθνής καμπάνια και μείωση του ΦΠΑ

Τα κεφάλαια αυτά θα πρέπει να ενθαρρύνουν πρακτικές αειφορίας και ανάπτυξης έξυπνων/ψηφιακών συστημάτων για τον περιορισμό της πανδημίας και την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου. Παράλληλα, να εκπονηθεί διεθνής καμπάνια για την επαναπροώθηση της Ε.Ε. ως Νο 1 προορισμό για τα διεθνή ταξίδια, αλλά και να μειωθεί ο ΦΠΑ, αν είναι δυνατόν και στο μηδέν, σε υπηρεσίες και προϊόντα στον τουριστικό κλάδο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021.

Σημειώνεται πως, τις αμέσως επόμενες ημέρες, το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να προβεί στις ανακοινώσεις που αφορούν τα πρωτόκολλα επαναλειτουργίας του τουριστικού κλάδου, κατόπιν και της συνεργασίας που έχει με τους φορείς του τουρισμού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, την 1η Ιουνίου θα λειτουργήσουν ξανά τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This