Έξαλλοι οι ταξιτζήδες για την μεταφορά μόνο ενός επιβάτη

Must Read

Την αντίθεσή του στην παράταση των περιορισμών στη μεταφορά επιβατών με τα ταξί εξέφρασε μετά την ανακοίνωση των ελαστικότερων μέτρων το σωματείο των αυτοκινητιστών, κάνοντας λόγο μάλιστα για «φωστήρες»…

Συγκεκριμένα, το ΣΑΤΑ αντιδρά έντονα στην παράταση του μέτρου για μεταφορά ενός μόνο επιβάτη, παρά τη χαλάρωση άλλων περιορισμών, και ζητά από την κυβέρνηση να την αποσύρει. Με αιχμηρή ανακοίνωσή τους, οι αυτοκινητιστές υποστηρίζουν ότι είναι «κακόγουστο αστείο η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί», συμπληρώνοντας: «Δεν μπορεί. Κάποιος μας κάνει πλάκα!»

«Με ποιο σκεπτικό ο όποιος “φωστήρας” της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη; Αυτός ο “φωστήρας” γνωρίζει ότι, αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με τη σύζυγό του, θα πρέπει να πάρει δύο ταξί; Γνωρίζει ότι, αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό, θα πρέπει να τη χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για τη μετακίνησή της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στη δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση, τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξί» αναφέρει το Σωματείο της Αττικής.

Παράλληλα, το ΣΑΤΑ επαναλαμβάνει την πρόταση που έχει αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσουν τα ταξί. Με αυτήν ζητούν άρση του περιορισμού στον αριθμό επιβατών, προαιρετική χρήση προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη, υποχρεωτική χρήση μάσκας από οδηγό και επιβάτες, εφοδιασμό των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των περιφερειών, δωρεάν καθημερινή απολύμανση των αυτοκινήτων σε συνεργασία με περιφέρειες και δήμους, και συμμετοχή των οδηγών στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς, μέσω έντυπου υλικού από τον ΕΟΔΥ.

Αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγοραίων Ταξί, προσπαθώντας να καθησυχάσει τα μέλη της, κάνει γνωστό ότι είναι σε επικοινωνία με το υφυπουργείο Μεταφορών και αναμένει αλλαγή αυτής της απόφασης, συμπληρώνοντας με νόημα στην ανακοίνωσή της: «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πίσω από αυτή την απόφαση υπάρχει δόλος για να ευνοηθούν άλλοι κλάδοι επιβατικών μεταφορών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This